فرصت امروز- مترجم: علی آل علی
چرا باید به برندسازی بیشتر توجه کنیم؟
شرکت ها پیش از سرمایه گذاری بر روی فرآیند برندسازی به سراغ فعالیت های بسیار متنوعی می روند. این امر بیانگر بی توجهی شرکت ها به اهمیت برندسازی در دنیای کسب و کار است. اغلب شرکت ها فقط پس از اطمینان از ساماندهی سایر کارهای به اصطلاح مهم تر به فکر برندسازی می افتند. با توجه به این امر مشاهده ناتوانی شرکت های مختلف در زمینه برندسازی مناسب جای تعجب ندارد. امروزه برندسازی جایگا هش به عنوان یک فرآیند مهم برای توسعه کسب و کار را از دست داده است. نکته مهم در این میان ضرورت استفاده از تکنیک های برندسازی در دوران کنونی است. اکنون مشتریان بیش از هر زمان دیگری به فرآیندهای برندسازی پاسخ مثبت می دهد بنابراین عدم واکنش مناسب برندها نسبت به این موضوع جای تعجب دارد.
شرکت ما توانایی بهره مندی از مزیت های برندسازی به شیوه های گوناگون را دارد. دلیل اصلی بی توجهی بسیاری از شرکت ها نسبت به فرآیند برندسازی و تلقی آن به مثابه امری لوکس ناآگاهی از مزیت های این امر است. در ادامه به برخی از دلایل توجه به برندسازی به عنوان فرآیندی فراتر از صرف یک امر لوکس اشاره خواهیم کرد.
فرآیند برندسازی
افزایش بی سابقه رقابت در دنیای کسب و کار
امروزه ما در دنیای پر از تبلیغات زندگی می کنیم. این امر در نگاه نخست بدیهی به نظر می رسد و هر کدام از ما در طول روز با چندین تبلیغ مختلف مواجه می شویم. در چنین فضایی برندها در تلاش برای رقابت با یکدیگر نیستند. رقابت اصلی بر سر جلب توجه مخاطب هدف است. وقتی گزینه های در دسترس مخاطب افزایش می یابد، دیگر امکان جلب نظر وی با تکنیک های قدیمی نیست بنابراین شرکت ها باید الگوی تازه ای برای جلب نظر مخاطب هدف شان مورد استفاده قرار دهند. هزینه های سرسام آور برندها در حوزه تبلیغات نیاز به ارائه آمارهای مختلف ندارد. اگر ما نگاهی به شبکه های اجتماعی بیندازیم، به خوبی نفوذ تبلیغات به تمام بخش های زندگی مان را مشاهده خواهیم کرد.
مطلب مرتبط: فرآیند برندسازی را بهتر بشناسیم
با توجه به افزایش رقابت در حوزه تبلیغات و اختصاص بودجه های گزاف از سوی برندها ما باید به فکر استفاده از تکنیک های کم هزینه تر اما تاثیرگذار باشیم. یکی از تکنیک های موردنظر ایجاد برندی جذاب، هوشمند و تاثیرگذار است. بی تردید این توصیه بسیار بدیهی به نظر می رسد، اما اغلب برندها در اجرای درست آن ناتوان هستند. دلیل این امر نیز بی توجهی به فرآیند برندسازی است. اگر ما به دنبال تاثیرگذاری واقعی بر روی مشتریان هستیم، باید به برندسازی به عنوان امری ضروری برای توسعه کسب و کارمان نگاه کنیم.
الزام های فعالیت در دنیای دیجیتال
مشتریان در عصر کنونی پیش از خرید نام برند موردنظر را در گوگل جست وجو می کنند. اگر در صنعت رستوران داری فعال هستید، مشتریان بالقوه شما پیش از ورود به رستوران اقدام به جست وجو در گوگل خواهند کرد. این امر با هدف آشنایی با سابقه شما و نظرات سایر افراد صورت می گیرد. اگر شرکت ما حضور مناسبی در فضای آنلاین نداشته باشد، احتمال جلب نظر مشتریان کاهش شدیدی خواهد یافت. پرسش اصلی در اینجا رابطه میان ایجاد برندی جذاب و موفقیت در فضای آنلاین است. بی تردید این پرسش اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر برند ما تاثیر چندانی بر روی نظر مشتریان نداشته باشد، صرف هزینه کلان برای برندسازی بی فایده خواهد بود. وقتی ما برند جذابی ایجاد می کنیم، نمای ظاهری قابل اتکایی در اختیار خواهیم داشت. امروزه مشتریان با چشم های شان خرید می کنند. به همین خاطر باید نسبت به نمای ظاهری برندمان توجه ویژه ای داشته باشیم.
نگاهی به فهرست برندهای موفق بیانگر توانایی آنها در زمینه ایجاد تمایز میان کسب و کارشان با دیگران است. فرآیند برندسازی از طریق اعلام برخی از ارزش ها به عنوان فرهنگ رسمی برندمان به این فرآیند کمک خواهد کرد. کاربران آنلاین به احتمال زیاد برای شناخت برند ما نخست به سراغ سایت رسمی مان خواهند رفت. فرآیند برندسازی توجه ویژه ای به ایجاد سایت های کاربردی برای جلب نظر مخاطب دارد. به این ترتیب برندسازی فقط یک امر لوکس برای برندهای دارای بودجه اضافی نیست. استفاده از نکات برندسازی کمک شایانی به ما در زمینه کسب موفقیت در کسب و کار خواهد کرد.
افزایش اعتبار
ایجاد یا بازآفرینی برند فرصتی طلایی برای بیان داستان کسب و کارمان به مشتریان است. داستان سرایی یکی از بخش های مهم کسب و کار محسوب می شود. برندهای بزرگ با طراحی داستان های جذاب موفق به جلب نظر دامنه وسیعی از مشتریان می شوند. به این ترتیب ما نیز باید برنامه ای دقیق برای داستان سرایی داشته باشیم.
اعتبار برندها در دنیای مدرن با توجه به میزان صداقت شان در فرآیند داستان سرایی ارزیابی می شود. متاسفانه برخی از برندها در فرآیند جلب نظر مخاطب اقدام به طراحی داستان های غیرواقعی می کنند. شاید این امر در ابتدا موجب جلب نظر مخاطب شود، اما به زودی ماهیت دروغ های ما برملا خواهد شد. به این ترتیب ضربه سختی به اعتبار برند ما وارد می شود. فرآیند برندسازی امکان ایجاد نمایی جذاب تر و انتخاب ارزش های مناسب برای کسب و کارمان را فراهم می کند بنابراین تمرکز اصلی ما در این بخش باید مقابله با برداشت از فرآیند برندسازی به مثابه امری غیرضروری باشد. فقط در این صورت امکان بهره مندی مطلوب کسب و کار ما از این فرآیند فراهم می شود.
ثبات، کلید موفقیت در برندسازی
برنامه برندسازی بهترین راهکار برای ایجاد ثبات در فعالیت شرکت محسوب می شود. امروزه مشتریان تمایل به خرید از برندهای باثبات دارند. سالانه شمار بالایی از برندها به دلایل مختلف ورشکست می شوند. فرآیند برندسازی فرصت مناسبی در اختیار برندها به منظور تولید محتوای جذاب و جلب نظر مخاطب قرار می دهد.
یکی از نکات مهم در زمینه تولید محتوای جذاب برای تعامل با مخاطب داشتن برنامه ای مشخص است. این برنامه بیشتر معطوف به ایجاد هماهنگی در میان کارمندان و تیم بازاریابی شرکت است. بی تردید فعالیت بدون برنامه در دنیای کسب و کار تاثیر چندانی بر روی موفقیت برند ما نخواهد داشت. نقش اصلی فرآیند برندسازی کمک به ایجاد برنامه ای تاثیرگذار برای برندمان است. به این ترتیب تمام فعالیت های برند ما برای جلب نظر مخاطب به صورت هماهنگ انجام خواهد شد.
عنصر عاطفی برندسازی
برندسازی به طور کامل در تعامل با احساسات مخاطب است. امروزه مشتریان بیشتر با توجه به احساسات شان دست به خرید می زنند. به همین خاطر برندها پیش از برنامه ریزی برای فروش محصولات شان باید به دنبال آگاهی از احساس مشتریان باشند. اگر مشتری هدف ما احساس منفی نسبت به محصول ما داشته باشد، امکان کسب موفقیت در عرصه کسب و کار کاهش چشمگیری خواهد یافت.
احساس مشتریان نسبت به برند و محصولات ما کلید موفقیت در کسب و کار محسوب می شود. فرآیند برندسازی با کمک به ایجاد احساساتی بهتر در مشتریان به طور قابل ملاحظه ای وضعیت کسب و کارمان را بهبود می بخشد.
مطلب مرتبط: برند سازی در هفت گام
جمع بندی
همانطور که در ابتدا نیز اشاره شد، امروزه برندسازی بدل به امری لوکس شده است. به این ترتیب کمتر برندی به طور جدی آن را به چشم امری ضروری مورد توجه قرار می دهد. دلایل مورد بحث در این مقاله برای توجه دوباره به فرآیند برندسازی نقش مهمی در توسعه کسب و کار ایفا می کند. نمای کلی برند ما درست به اندازه کیفیت محصولات و خدمات مان اهمیت دارد بنابراین باید توجه ویژه ای به برندسازی به عنوان عامل موفقیت شرکت مان داشته باشیم.