اخبار

به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان اصفهان

مدیر استان اقای فریدون صفایی با اشاره به اینکه ظرفیت اسمی تولید استان سه میلیون اصله انواع نهال است، افزود: بیشتر نهال‌ تولید شده با این روش به سایر مناطق کشور ارسال می‌شود. وی اضافه کرد: ۶ واحد فعال کشت بافت در شهرستان‌های اصفهان، کاشان، مبارکه، فلاورجان و نجف آباد در زمینه تولید انواع پایه‌های رویشی درختان میوه، درختان گرمسیری همچون موز و آناناس، گل و گیاهان زینتی و گل محمدی فعالیت می‌کنند. صفایی با اشاره به مزایای این روش در مقایسه با دیگر روش‌های کشت ادامه داد: سرعت تکثیر به شیوه کشت بافت به گونه‌ایست که از یک نمونه کوچک می‌توان در مدت زمان محدود تعداد زیادی گیاه تکثیر کرد. صفایی افزود: تولید و تکثیر گیاهان عاری از ویروس و بیماری‌های "فیتوپلاسمایی" (گروه مهمی از بیمارگرهای گیاهی) و تولید متابولیت های ثانویه (ترکیبات آلی‌ که بطور مستقیم در مراحل رشد و نمو یا تولید مثل یک جاندار شرکت نمی‌کنند) گیاهان دارویی از دیگر مزایای این روش به شمار می‌رود. وی تصریح کرد: نخستین بار در سال ۸۸ اولین پایه‌های کشت بافتی درختان سیب در اصفهان تولید و بهره گیری از این شیوه در استان آغاز شد. صفایی اظهار داشت: لزوم برخورداری از نیروی فنی و متخصص تولید کافی و لزوم داشتن پروتکل‌های تولیدی، تاسیسات و تجهیزات تخصصی به میزان لازم باعث گسترش واحدهای مرتبط در استان با روند آرام شده است. صفایی گفت: فرهنگ‌سازی استفاده از تولیدات کشت بافتی و بازاریابی محصولات از دیگر موارد برای افزایش تولید است که باید با برنامه ریزی و تدبیر برای بهبود آن کوشید. 'کشت بافت'، کشت سلول‌ها، بافت‌ها یا اندام‌های گیاهی در مواد مغذی مخصوص فرموله شده است، در این روش و در شرایط مناسب، یک گیاه کامل می‌تواند از یک سلول واحد تولید شود. این روش بیش از ۳۰ سال است وجود دارد و بعنوان یک فناوری مهم کشورهای در حال توسعه برای تولید گیاهان فاقد بیماری، دارای کیفیت بالا و تولید سریع گیاهان شناخته شده است. همچنین این روش در زمینه به نژادی کشاورزی برای دستیابی به گونه‌های مقاوم استفاده می‌شود. اصفهان با داشتن ۵۶۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی (معادل ۵ درصد از مساحت استان) ۳.۵ درصد از اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است