به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان اصفهان
مدیر استان اقای فریدون صفایی بیان نمود استان ۲ هزار هکتار باغ سیب گلاب بهاره و حدود هزار هکتار باغ سیب گلاب پاییزه دارد و پیشبینی میشود ۱۵ هزار تن محصول برداشت شود. وی ادامه داد: بیشترین تولید سیب گلاب در استان اصفهان به ترتیب مربوط به سمیرم، شهرضا و دهاقان است. صفایی گفت: سیب گلاب به صورت تازه خوری مصرف میشود و انباری برای نگهداری آن وجود ندارد، بنابراین قبل از خراب شدن باید به سرعت به فروش برسد، از همین رو باغداران به اجبار محصولات خود را از طریق واسطه به فروش میرسانند و همین امر موجب نارضایتی آنها شده است. صفایی با بیان اینکه تنشهای آبی در کیفیت محصول تاثیر گذار بوده است گفت: کم آبی، گرمای بی سابقه و سرمازدگی بهاره، امسال خساراتی را به بار آورده و سبب کاهش تولید سیب گلاب و نارضایتی تولیدکنندگان شده است و متاسفانه قیمت محصول در زمان اوج برداشت نزول پیدا میکند. او بیان کرد:: در تغذیه، هرس درختان، مبارزه با آفات و علفهای هرز و تامین نهاده های کشاورزی و ... از تولید کننده حمایت میشود و تلاش در استفاده حداقلی از سموم است. صفایی گفت: انواع سیب گلاب از جمله سیب گلاب اصفهان، کهنز و سلطان در استان اصفهان تولید میشود که سیب گلاب اصفهان زودتر میرسد؛ بعد از آن رقم کهنز است، که تقریبا برداشت آن تا ۱۵ مرداد تمام میشود و در آخر سیب سلطانی، که شهریور، برداشت میشود. او افزود: سیب گلاب اصفهان به سایر استانها مثل قم، تهران و فارس صادر میشودصفایی از محصولات شاخص باغی استان اصفهان به شمار میرود. تولید علمیتر این با محصول با نیاز آبی کمتر و ماندگاری بیشتر میتواند به درآمدزایی بیشتر باغداران و استفاده بهینه از منابع آبی بیانجامد.