اخبار

به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان،

موضوع: ضرورت تولید و مصرف برنج قهوه ای

 

 

مدیرشرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان از  اهمیت مصرف برنج قهوه ای در تامین سلامت مردم و ارتقاء رتبه بهداشتی جامعه گفت.

دکترصالح محمدی با بیان اینکه بيش از نيمي از مردم جهان، برنج را به عنوان غذاي اصلي خود مصرف مي­كنند.لذا جایگاه تغذیه ای این محصصول مهم نیاز به توجه ویژه بهداشتی در تامین مواد مورد نیاز بدن دارد. بذر برنج دارای چندین لایه می باشد اگر در مرحله لایه برداری فقط یک لایه خارجی(شلتوک) آن را برداریم، آنچه باقی می ماند برنج با یک لایه نازک سبوس دار قهوه ای رنگ است که به آن برنج قهوه ای می گویند. در اثر این فرایند، مواد مغذی موجود در برنج، به مقدار خیلی کم از بین می روند .برنج قهوه ای منبع خوبی از منگنز، منیزیم، سلنیوم، فسفر، فیبر و سبوس است. سلنیوم نقش مهمی در تولید هورمون تیروئید، تولید آنتی اکسیدان و عملکرد سیستم ایمنی ایفا می کند، طبق تحقیقات صورت گرفته منیزیم، به انقباض عضلانی و توسعه استخوان کمک می کند. یک فنجان برنج قهوه‌ای ۸۰ درصد نیاز روزانه بدن به منگنز را تأمین می‌کند. برنج قهوه‌ای و تمام غلات و دانه‌های سبوس‌دار، منبع بسیار خوبی از منیزیم است. منیزیم فعال کننده بیش از ۳۰۰ نوع آنزیم در بدن است. منگنز به تولید انرژی از پروتئین و کربوهیدرات کمک می‌کند و همچنین در ساخت اسیدهای چرب نیز نقش دارد. منگنز برای حفظ سلامت سیستم اعصاب و برای تولید هورمون‌های جنسی و باروری بسیار مهم است. منگنز جزو مهم آنتی‌اکسیدان است و از تخریب سلول پیشگیری می‌کند، همچنین منگنز از ایجاد رعشه، ضعف روحی، جوش‌های پوستی و آسیب‌های لوزالمعده جلوگیری می کند. در مقابل آن برنج سفید، یک دانه تصفیه شده است،که سبوس و لایه میانی نشاسته آندوسپرم برداشته شده اند.این فرآیند باعث می شود تا بسیاری از فیبر ها و مواد مغذی موجود در برنج از بین برود.برنج قهوه ای یک غذای بسیار مغذی است. نسبتا کم کالری با فیبر بالاست. برنج قهوه ای به پایین آوردن کلسترول کمک می کند، دستگاه گوارش را پرکار کرده و باعث جلوگیری از تشکیل لخته های خون می شود. با گنجاندن برنج قهوه ای در برنامه غذایی روزانه خود از تامین نیاز خود به عناصر درشت و ریز مغذی اطمینان حاصل می نمائید.