به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان،
صالح محمدی مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان از ارائه "توصیه فنی کاربرد صحیح روغن ولک در کشاورزی" از طریق خدمات مشاوره ای در کارگزاری های توزیع نهاده های کشاورزی استان خبر داد.
دکتر محمدی با بیان اینکه از روغن ولک در سمپاشی های زمستانه، تابستانه و برای کنترل انواع کنه ها، شپشک ها، شته و کرم های جوانه خوار روی درختان، سبزیجات و محصولات زراعی و گیاهان گلخانه ای و گیاهان زینتی استفاده می شود. نحوه عمل روغن ولک به اینصورت است که با ایجاد یک لایه نازک تمام بدن حشره را احاطه می کند و با بستن منافذ پوست باعث مرگ حشره می شود. زمان مناسب استفاده از روغن ولک زمستانه یک هفته قبل از تورم جوانه ها در دمای معمولی است. روغن ولک استاندارد و با کیفیت دارای 80 درصد پارافین، 18 درصدآب و 2 درصد امولسی فایر باشد. روغن ولک استاندارد نباید بوی گازوئیل و دارای رنگ خیلی کدر و یاکم رنگ باشد، همچنین روان بودن زیاد و سفت و دو فاز شدن روغن (مایع و جامد) و ته نشین شدن دلیلی بر کیفیت پائین آن هست.روغن ولک قابلیت اختلاط با بسیاری از آفت کش ها را دارد ولی با سموم گوگردی و تعدادی از قارچ کش ها نباید ترکیب شود. برای تهیه محلول سمپاشی ابتدا میزان روغن توصیه شده را در مقدار ی آب ولرم کامل حل، سپس در تانکر که مقداری آبگیری شده اضافه نماید.