به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان ؛
مجید محمدی سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان گفت: برای گندم۳۵۰ تا۴۰۰ خوشه در متر مربع برای دستیابی به پتانسیل عملکرد کافی است ولی به شرطی که بحث تغذیه ای را از زمان پنجه زنی تا شروع گلدهی در زمان مناسب استفاده کنیم تا برای مقابله با تنش سرما، خوابیدگی و با شرایط بیماری زا قوی تر عمل کند.
محمدی ازجمله تنش های غیر زیستی به تنش های دمایی سرما اشاره کرد و گفت: سرمازدگی پدیده ای است که دردرجه حرارت های پائین سبب ایجاد خسارت و یا از بین رفتن اندامهای گیاهی می شود. و هر ساله خسارتهای زیادی بر جای می گذارد. بر اساس آمار های ارائه شده تنها حدود ۱۰ درصد از کل زمین های قابل کشت دنیا ممکن است بدون تنش سرمازدگی باشند. خسارت سرما زدگی در آمریکا سالانه حدود ۴-۳ درصد و در برخی مناطق نظیر برزیل و نیمکره جنوبی حدود ۵ درصد و در ایران حدود ۳-۲٫۵ درصد گزارش شده است.
محمدی، تغذیه را در شرایط موجود برای مزارع گندم حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: مصرف کود ازت تا قبل از خوشه دهی همراه با مصرف کود پتاس انجام شود. و با توجه بهپیش بینی نا پایداری و کاهش محسوس دما، از مصرف کود اوره در هوای سرد که باعث می شود آمونیاک به حداقل برسد خود داری گردد.
وی ادامه داد: در مناطقی که با شوری خاک کمتر از۷ دسی زیمنس بر متر از منبع کود کلرور پتاسیم همراه با کود اوره استفادهگردد.
وی اضافه کرد: در شرایطی که شوری خاک بالاتر از ۷ دسی زیمنس بر متر باشد از منبع پتاسیم بر پایه سولفات پتاسیم پودری به همراه اوره واسید آمینه های حاوی ترکیبات پرولین وگلایسین در مراحل پنجه و شروع ساقه محلول پاشی گردد.
وی همچنین به وضعیت تغیرات شرایط اقلیمی ودمایی اشارهکرد و گفت: بهتر است کشاورزان در مرحله تکمیل پنجه و ساقه دهی گندم استفاده از کود پتاس منبع سیلیکات پتاسیم برای افزایش استحکام ساقه، مقابله با تنش دمایی و افزایش مقاومت به ورس ( خوابیدگی) مد نظر قرار دهند. و از مصرف بی رویه کود اوره برای جلوگیری از احتمال خطر ورس و اپیدمی شدن بیماری های قارچی خود داری گردد .
سرپرست شرکت خدمات حمایتی استان گلستان همچنین در خصوص سم گفت: امسال با توجه به شیوع زنگ زرد و احساس خطر و ترس کشاورزان بابت این موضوع ، بیش از ۳۰ هزار لیتر سم قارچ کش فولیکور با قیمت و کیفیت مناسب و شرایط مناسب فروش جهت مصرف کشاورزان در اختیار فروشگاههای سم قرار گرفته است .
محمدی به کیسه گیری و روان سازی کود های فله روزانه حدود ۳۵۰ الی۴۰۰ تن حتی در ایام تعطیل در سه انبار سازمانی« سازمانی گرگان، قرق و فاضل آباد» را تاکنون کم سابقه یاد کرد و گفت:
در حال حاضر بیش از دو هزارتن کود اوره و سه هزارکود کلرور پتاسیم در انبار های استان ذخیره سازی شده است تا کشاورزان برای تهیه کود مورد نیاز خود نگرانی نداشته باشند.
محمدی با بیان این که کشاورزان باید در جهت افزایش کارایی مصرف این کود ها با توجه به پیش بینی های هواشناسی و طبق نظر کارشناسان کشاورزی انجام دهند و هر چه سریعتر نسبت به کود دهی سرک مزارع خود اقدام نمایند.