به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان ؛
مجید محمدی سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان؛ با اشاره به نیاز به ۳۵۰ تا ۴۰۰ خوشه در متر مربع برای دستیابی به پتانسیل عملکرد مناسب در مزارع گندم،= تأکید کرد که تغذیه مناسب از زمان پنجهزنی تا شروع گلدهی باید بهطور دقیق و به موقع انجام شود تا گیاه در برابر تنشهای سرما، خوابیدگی و بیماریها مقاومتر باشد.
وی در ادامه به تنشهای غیر زیستی، بهویژه سرمازدگی اشاره کرد و افزود: سرمازدگی یک پدیده دمایی است که در دماهای پایین موجب خسارت به گیاهان میشود و سالانه خسارات زیادی به محصولات کشاورزی وارد میکند. طبق آمارها، تنها حدود ۱۰ درصد از اراضی قابل کشت در جهان از تنش سرمازدگی مصون هستند، و در ایران این میزان خسارت به حدود ۲.۵ تا ۳ درصد میرسد.
وی در خصوص مصرف کود برای مزارع گندم ادامه داد: کود ازت باید تا قبل از خوشهدهی همراه با پتاس مصرف شود. همچنین، با توجه به پیشبینیهای کاهش دما، توصیه میشود از مصرف کود اوره در هوای سرد خودداری شود.
محمدی اظهار کرد: در مناطق با شوری خاک کمتر از هفت دسیزیمنس، مصرف کود کلرور پتاسیم همراه با اوره توصیه میشود. در مناطقی با شوری خاک بیشتر از هفت دسیزیمنس، از پتاسیم سولفات به همراه اوره و اسیدآمینهها برای محلولپاشی استفاده شود.
سرپرست شرکت خدمات حمایتی استان گلستان همچنین اشاره کرد که کشاورزان باید در مرحله تکمیل پنجه و ساقهدهی گندم از کودهای سیلیکات پتاسیم برای افزایش استحکام ساقهها استفاده کنند تا مقاومت گیاه در برابر تنشهای دمایی و خطر ورس (خوابیدگی) افزایش یابد.
محمدی در خصوص مبارزه با بیماریها، گفت به دلیل شیوع زنگ زرد، بیش از ۳۰ هزار لیتر سم قارچکش فولیکور با قیمت و کیفیت مناسب به فروشگاههای سم در استان تحویل داده شده است.
وی همچنین به ذخیرهسازی روزانه حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ تن کود فله در سه انبار استان در شهرهایی چون گرگان، قرق و فاضلآباد اشاره کرد و افزود: در حال حاضر بیش از دو هزار تن کود اوره و سه هزار تن کود کلرور پتاسیم در انبارهای استان موجود است تا کشاورزان بتوانند به راحتی کود مورد نیاز خود را تأمین کنند.
محمدی در پایان از کشاورزان خواست که برای افزایش کارایی مصرف کودها و کاهش خطرات ناشی از تغییرات آبوهوایی، با توجه به پیشبینیهای هواشناسی و مشاوره کارشناسان کشاورزی، هر چه سریعتر به کوددهی مزارع خود اقدام کنند.