اخبار

حسن همتی مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان اظهار کرد: گیاه چای بیش از هر محصول دیگر به کوددهی از جمله کود نیتروژن به دلیل برداشت مداوم از برگ‌های سبز غنچه ها به همراه دو برگ وابسته است.

همتی از آمار توزیع کود هشت ماهه جهت باغات چای گفت: در هشت ماه اخیر بیش از 2607 تن نهاده کشاورزی جهت باغات چای در استان گیلان توزیع شده است ،که شهرستان های املش،رودسر،لنگرود در راس این مصرف کنندگان قرار دارند.

وی ادامه داد: به طور معمول کود نیتروژنی که در باغ‌های چای استفاده می‌شود از نوع اوره با ۴۶ درصد نیتروژن می‌باشد. این نیاز به کود نیتروژنی، وابسته به وضعیت باغ، عملکرد بوته، نوع آبیاری، هرس وحتی افات و بیماری‌ها است.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان با بیان اینکه هرچه باغ‌ها از نظر اسکلت و هرس و آبیاری وضعیت بهتری داشته باشند به همان اندازه عملکرد بیشتر و نیاز به کود اوره بیشتری خواهند داشت، همتی گفت: تحقیقات انجام شده در پژوهشکده چای نشان داد که به ازای هر تن برگ سبز استحصالی از باغ چای حدود ۵۰ کیلوگرم کود اوره مورد نیاز است؛ بنابراین نیاز کوددهی باغ ها با آبیاری بیشتر از دیم است.

به گفته همتی، باغ‌های دیم که عملکرد بین ۵ تا ۷ تن برگ سبز دارند مقدار کود نیتروژنی مورد نیاز بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ کیلو گرم است، اما باغ‌هایی که ۱۵ تا ۲۰ تن عملکرد دارند قطعاً از نوع آبیاری هستند و نیاز کودی آنها حدو ۶۰۰ تا ۸۰۰ کیلو گرم کود است دلیل آن این است که قسمتی از نیاز کودی از طریق آب- کود به باغ اضافه می‌شود که این روش راندمان بالایی دارد و لذا هدر رفت کود و مصرف آن را کاهش می دهد.

وی با تاکید بر لزوم رعایت اعتدال در کوددهی باغات افزود: زیاده روی در مصرف اوره نیز سبب مشکلات زیادی شده است از جمله اسیدی شدن باغ های چای است.

همتی در پایان گفت: حدود ۵۰ درصد باغات چای کشور ‏pH خاک کمتر از چهار و نیم (۴.۵) دارند، هرچند کنترل اسیدیته زیادی خاک باغ‌های چای در سال‌های اخیر توسط پژوهشکده مطالعه شده و دستورالعمل‌ها و راهکار‌هایی برای آن نوشته و در تالار ترویج در دسترس عموم قرار دارد؛ اما به دلیل هزینه بالای اصلاح pH جا انداختن این موضوع در عرصه باغداری چای کاری دشوار است و نیاز به همت جمعی دارد.