به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان،
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان از کاربرد روغن امولسیون شونده بدون آب (EC) در کنترل آفات مهم مرکبات به منظور کاهش مصرف سموم شیمیایی خبر داد.
دکتر صالح محمدی با بیان اینکه مرکبات مهم ترین محصول باغی شمال کشور می باشد. بالشک، کنه قرمز و کنه زنگ مرکبات از آفات غالب مرکبات هستند که برای کنترل و جلوگیری از خسارت آنها دو تا سه نوبت در سال مبارزه شیمیایی بااستفاده از روغن امولسیون شونده استفاده می شود. اما متاسفانه در سال های اخیر کاربرد فرمولاسیون روغن مایونز موجود در بازار روی مرکبات باعث ایجاد لکه روی میوه ها شده است.
برای رفع این مشکل امکان استفاده از روغن امولسیون شونده بدون آب (EC) و توصیه غلظت مناسب آن در کنترل آفت مورد توجه است.
علاوه بر اثر سوء روغن مایونز روی میوه، استفاده طولانی مدت سموم شیمیایی روی محصولات کشاورزی از جمله درختان مرکبات باعث تاثیر نامطلوبی روی محصول از قبیل باقیمانده سموم، آلودگی آب، خاک و محیط زیست و نیز اثر سوء روی دشمنان طبیعی آفات می شود. ولی روغن های امولسیون شونده اثرات نامطلوب کمتری نسبت به سموم شیمیایی در محیط زیست دارند. علاوه بر آن روغن های معدنی می توانند طیف وسیعی از آفات را کنترل کنند و جایگزین آفت کش های مصنوعی شوند.
روغن امولسیون شوندهEC تا غلظت 1.25 درصد ضمن اینکه تاثیر نامطلوبی روی خصوصیات کمی و کیفی محصول نداشته اما در کاهش جمعیت کنه زنگ و کنه قرمز مرکبات بسیار موثر است. با همین غلظت روغن امولسیون شونده ECپوره های سن اول بالشک مرکبات تا حد قابل توجهی کاهش می یابد.