جزئیات مقاله

فرصت امروز- مترجم: امیر آل علی

بررسی یک ترند مشهور در حوزه کسب و کار

دنیای کسب و کار در طول چند سال اخیر تغییر و تحول بسیار زیادی به خود دیده است. دیگر الگوهای کسب و کار قدیم جایی در دنیای مدرن ندارد. این امر افق های تازه ای به روی ما گشوده است. به این ترتیب دیگر نیازی به فعالیت سنتی در حوزه کسب و کار نیست. کارآفرینی شاید مفهوم مدرنی نباشد، اما در دوره معاصر به شدت مورد توجه قرار گرفته است. همین امر مردم بسیار زیادی را به خود جلب کرده است. امروزه شمار فزاینده ای از مردم تمایل به فعالیت به عنوان کارآفرین مستقل دارند. براساس مطالعه ای از سوی انجمن کارآفرینی ایالات متحده اکنون پررونق ترین زمان برای فعالیت به عنوان کارآفرین مستقل است. براساس پژوهش انجمن کارآفرینی امروزه بیش از 53 میلیون نفر در ایالات متحده و کانادا در حال فعالیت به عنوان کارآفرین مستقل هستند. بی تردید این رقم در سراسر جهان بسیار بیشتر خواهد بود. براساس مطالعه موسسه Inc بر روی فعالیت کارآفرینی مستقل میزان درآمد کل این حوزه در سال بالغ بر یک تریلیون دلار است. بدون شک این رقم جذابیت های بسیار زیادی دارد. درست به همین خاطر شمار روزافزونی از مردم وسوسه ورود به این حوزه را دارند.

نکته جالب در مورد حوزه کارآفرینی مستقل دامنه وسیع اش است. خدمات حمل و نقل، پزشکی و حتی برنامه نویسی در این حوزه جای می گیرند. به این ترتیب افراد با هر سطح توان و دانشی امکان ورود به آن را خواهند داشت. اگر میزان درآمد بالای حوزه کارآفرینی مستقل به طور کلی را با درآمد ساعتی 28 دلار یک برنامه نویس معمولی مقایسه کنیم، جذابیت های حوزه نخست بسیار بیشتر به چشم خواهد آمد، با این حساب تمایل مردم به فعالیت در حوزه کارآفرینی مستقل جای هیچ تعجبی ندارد. اکنون نسل جوان یا Z بیش از هر زمان دیگری درگیر بازار کار شده اند. این امر جست وجوی آنها برای شغل را افزایش می دهد.

کارآفرینی مستقل

نسل جوان تازه در ابتدای شکل دهی به کارنامه حرفه ای اش قرار دارد. به همین خاطر هیچ مشکلی با ریسک و خطر کردن ندارد. همین امر به آنها آمادگی مناسبی برای ورود به عرصه کسب و کار مستقل می دهد. شاید یک فرد میانسال و دارای تجربه ای مناسب در زمینه کسب و کار تخصصی شجاعت لازم برای ورود به حوزه های موردنظر را نداشته باشد. براساس نظرخواهی موسسه Tech Church نزدیک به 70درصد از نسل جوان (افراد بین 18 تا 22 سال) تمایل به فعالیت مستقل دارد. این امر در مورد افراد میانسال به طور معناداری به 40درصد کاهش می یابد، بنابراین حوزه فعالیت مستقل بیشتر با روحیه و موقعیت جوانان سازگاری دارد.

بدون تردید فعالیت به عنوان کارآفرینی مستقل جذابیت های بسیار زیادی دارد، با این حال آیا همه افراد برای فعالیت مستقل ساخته شده اند؟ در ادامه هدف من بررسی این موضوع کلیدی خواهد بود.

مطلب مرتبط: 4 توصیه راهبردی برای کارآفرینان مستقل

1. استرس های کسب درآمد به شیوه مستقل

بسیاری از ما در طول عمرمان فقط به شیوه کارمندی زندگی کرده ایم. این امر دست کم امنیت مالی مناسبی پدید می آورد. یک کارمند در پایان ماه مقدار مشخص و از قبل تعیین شده ای حقوق دارد. به این ترتیب دیگر نیازی به نگرانی در زمینه تامین نیازهای اولیه نخواهد بود.

اگر مایل به ورود به حوزه کارآفرینی مستقل هستید، باید درکی جامع از آن داشته باشید. در غیر این صورت با دشواری های زیادی مواجه خواهید شد. نگرانی از احتمال کسب درآمد اندک در طول کارآفرینی مستقل همیشه پر از استرس خواهد بود. همین ترس بسیاری از افراد را به سوی اکتفا به شغل فعلی شان سوق می دهد. به هر حال از دست دادن درآمد ماهانه و امنیت شغلی نگرانی های روحی بسیار زیادی به همراه خواهد داشت. کمتر کسی، به ویژه در دوره میانسالی، چنین ریسکی را می پذیرد. ماموریت شما در این بخش پاسخگویی به پرسش درباره توانایی تان برای کنار آمدن با دشواری های روحی کارآفرینی مستقل خواهد بود.

2. مزیت اصلی کار مستقل: آزادی به نهایت

بدون تردید بهره مندی از آزادی بی نهایت رویای هر کارمندی محسوب می شود. اینکه در زمان و مکان مورد علاقه مان کار کنیم، مزیت کمی محسوب نمی شود. همین امر موجب علاقه بسیاری از افراد به حوزه کسب و کار مستقل شده است، بنابراین آنها حتی حاضر به ریسک بر روی تمام زندگی شان برای تحقق این هدف نیز می شوند. من به عنوان یک کارآفرین مستقل تجربه های جالبی در مورد زمان و مکان کار کردن دارم. به عنوان مثال اغلب مقاله های خود برای سایت های تحلیلی را در حین سفر با هواپیما می نویسم. بی تردید این امر عجیب به نظر می رسد، اما من لذت بسیار زیادی از این الگوی زندگی می برم، بنابراین روحیه ام با زندگی کارآفرینی به صورت مستقل هماهنگی بالایی دارد.

3. آیا توان چشم پوشی از بیمه درمانی را داریم؟

یکی از مزیت های فعالیت به عنوان کارمند یک شرکت امکان بهره مندی از خدمات درمانی و به طور مشخص بیمه درمانی است. وقتی از فعالیت در یک شرکت کناره می گیریم، در عمل چنین مزیتی را از دست می دهیم. صرف نظر از بیمه درمانی شجاعت بسیار زیادی می خواهد. نظر من در این مورد ترک شغل فعلی مان فقط در صورت داشتن ایده های جذاب و سنجیده است. به هر حال ایده ما باید ارزش ترک موقعیت موردنظر را داشته باشد. در غیر این صورت احتمال مواجهه با شکست افزایش چشمگیری خواهد یافت.

4. عدم نیاز به حضور مداوم در دفتر کار به مثابه بهشت آرزوها

یکی از دشواری های کار روزانه به عنوان کارمند یک شرکت ضرورت حضور در دفتر کار است. این امر به تدریج همه ما را بدل به ماشین می کند. افراد میانسال با تجربه سال ها حضور در شرکت به هنگام ساعت 8 صبح به خوبی صحبت من را درک می کنند. اینک ما هر روز صبح زود کار کنیم، هیچ نکته جالبی به همراه ندارد. به همین خاطر ترجیح اغلب افراد به هنگام انتخاب کارآفرینی مستقل عدم حضور مداوم در دفتر کار است. این امر به نوعی مهم ترین مزیت کارآفرینی مستقل محسوب می شود. بدون تردید برخی از افراد حضور رأس ساعت در محل کار و ترک آن در ساعت مشخص را دوست دارند. به این ترتیب کار بدون برنامه مشخص برای آنها بسیار زجرآور خواهد بود. بی تردید چنین افرادی روحیه و توان کار مستقل را نخواهند داشت، بنابراین کار معمولی بهترین گزینه برای آنها خواهد بود.

5. ضرورت های کار در خانه

وقتی از کار در خانه حرف می زنیم، معنای آن عدم پایبندی به اصول مشخصی نیست. دورکاری یا کار در خانه دشواری های بسیار زیادی به همراه دارد. به همین خاطر اغلب کارآفرینان قید آن را می زنند. یکی از عیب های اصلی کار در خانه وجود المان های حواس پرت کن بسیار زیاد است. تلویزیون، حیوانات خانگی، فرزندان و حتی یخچالی پر از خوراکی توان کاهش سطح تمرکز ما را دارد. به این ترتیب بسیاری از برندها علی رغم امکان دورکاری کارمندان به آن تمایلی نشان نمی دهند.

مطلب مرتبط: مهارت هایی که هر کارآفرینی به آن نیاز دارد

6. مزیت داشتن کار پاره وقت در کنار کارآفرینی مستقل

در اینجا نیز با یکی دیگر از مزیت های کارآفرینی مستقل مواجه هستیم. اغلب کارآفرین های مستقل در سطح خرد دارای کارهای جانبی متعددی هستند. به این ترتیب امکان فعالیت مناسب برای آنها فراهم می شود. این امر دست کم کسب اندک درآمد تضمین شده در پایان ماه را به همراه دارد. شاید برای بسیاری از افراد کسب و کار مستقل به شیوه مذکور بسیار جذاب باشد، اما برخی دیگر این شیوه را مناسب ندانند. انتخاب حوزه کارآفرینی مستقل به طور مشخص بستگی به سلیقه، توان و روحیه ما دارد. بررسی بخش های مختلف این مقاله و پاسخگویی صادقانه به آنها وضعیت ما در مواجهه با تناسب مان برای کارآفرینی مستقل را نشان می دهد. در نهایت براساس وضعیت کلی مان باید تصمیم به ورود به دنیایی تازه یا ادامه روند عادی کاری مان بگیریم.

 

روابط عمومی و امور بین الملل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی