به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان،
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان ازاهمیت بذر مال در تولید محصولات کشاورزی با آگاهی و خدمات مشاوره ای و ترویجی از طریق کارشناسان فنی کارگزاری های توزیع نهاده های کشاورزی استان خبر داد.
دکتر صالح محمدی با بیان اینکه بذر مال کردن یعنی مخلوط کردن و آغشته کردن بذرقابل کشت با یک ماده که می تواند سم، قارچکش یا یک نوع کود زیستی یا شیمیایی باشد.
اهمیت بذر مال کردن؛
- حفظ بذر از شرایط استرس زای خاک مانند کمبود رطوبت
- حمله قارچ های بیماری زایی خاک
- جلوگیری از پوسیدگی بذر
- جلوگیری از ابتلای بذر به بیماریهای گیاهچه ای و عوامل بیماریزای دیگر
- بذر مال کردن در واقع ایجاد یک گارد حفاظتی برای بذر در خاک است
- بذر مال نمودن گیاه با کودهای زیستی باعث افزایش رشد گیاه و تثبیت عناصر خاک و در دسترس قراردادن عناصر برای گیاه می شود.
- بذر مال نمودن گیاه با برخی عناصر از جمله روی (Zn) در افزایش سرعت رشد و درصد جوانه زنی و یکنواختی مزرعه تاثیر گذار میباشد.