اخبار

به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان،

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان ازاهمیت بذر مال در تولید محصولات کشاورزی با آگاهی و خدمات مشاوره ای و ترویجی از طریق کارشناسان فنی کارگزاری  های توزیع نهاده های کشاورزی استان خبر داد.

دکتر صالح محمدی  با بیان اینکه بذر مال کردن یعنی مخلوط کردن و آغشته کردن بذرقابل کشت  با یک ماده که می تواند سم، قارچکش یا یک نوع کود زیستی یا شیمیایی باشد.

اهمیت بذر مال کردن؛

- حفظ بذر از شرایط استرس زای خاک مانند کمبود رطوبت

- حمله قارچ های بیماری زایی خاک

- جلوگیری از پوسیدگی بذر

- جلوگیری از ابتلای بذر به بیماریهای گیاهچه ای و عوامل بیماریزای دیگر

- بذر مال کردن در واقع ایجاد یک گارد حفاظتی برای بذر در خاک است

- بذر مال نمودن گیاه با کودهای زیستی باعث افزایش رشد گیاه و تثبیت عناصر خاک و در دسترس قراردادن عناصر برای گیاه می شود.

- بذر مال نمودن گیاه با برخی عناصر از جمله روی (Zn) در افزایش سرعت رشد و درصد جوانه زنی و یکنواختی  مزرعه تاثیر گذار میباشد.