اخبار

به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان،

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان از توصیه ترویجی-  فنی مکانیسم ریزش میوه با آگاهی و خدمات مشاوره ای از طریق کارشناسان فنی کارگزاری های توزیع نهاده های کشاورزی استان خبر داد.

دکتر صالح محمدی با بیان اینکه به طور کلی ریزش میوه، جدا شدن و یا تفکیک میوه از پایک (پدیسل) و یا شاخه درخت است که با تشکیل یک لایه ریزش سلولی روی دم‌گل یا دم ‌میوه در اثر مجموعه‌ وقایع فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی اتفاق می‌افتد. ریزش یک برنامه فیزیولوژیکی مشخص از جداسازی سلولی است که مکانیسمی را فراهم میکند که در اثر آن هرگونه اندامی از گیاه مانند برگ، گل و میوه بصورت کنترل شده از گیاه جدا می‌شوند. همه اینها می‌تواند در پاسخ به وقایع محیطی مانندتنش ها، بیماری یا پاتوژن‌ها و یا ریزش برنامه ریزی شده اندام‌هایی که عملکرد ضروری برای گیاه فراهم نمی‌کنند باشد. برای مثال گل‌ها را در نظر بگیرید که بعد از گرده‌افشانی ریزش می‌کنند.  زمانی که میوه شروع به رسیدگی می کند مقادیر زیادی از اتیلن را تولید می‌کند. اتیلن یک هورمون رسیدگی است که باعث نرم شدن میوه و شکل‌گیری لایه ریزش در دم میوه می‌شود. این هورمون باعث افزایش تولید آنزیم‌های تجزیه کننده دیواره سلولی و قندهای پیچیده در ساختار دیواره سلولی در ناحیه ریزش می‌شود.