به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان اصفهان
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان اصفهان با اشاره به برداشت سیب گلاب از 2هزار هکتار باغات استان، اظهار داشت: برداشت سیب گلاب بهاره استان از اوایل تیرماه آغاز شده و تا نیمه مردادماه ادامه دارد که پیشبینی میشود بیش از 15 هزار تن انواع سیب گلاب بهاره تا نیمه دوم مرداد ماه برداشت و روانه بازار مصرف شود. صفایی افزود: ارقام سیب گلاب استان براساس تاریخ رسیدن متفاوت است و انواع سیب گلاب اصفهان،گلاب کهنز و سلطانی در استان وجود دارد. وی با بیان میزان مساحت 3 هزار هکتاری باغات سیب گلاب در استان گفت: از این میزان در سطح نزدیک به هزار هکتار در پاییز سیب گلاب سلطانی برداشت میشود. صفایی تصریح کرد: حدود90 درصد باغات سیب گلاب استان در شهرستان سمیرم و بخشهایی دیگر در شهرستانهای شهرضا، دهاقان و کاشان قرار دارند. وی ادامه داد: سیب گلاب به صورت تازه مصرف می شود و این محصول بیشتر در استان اصفهان و انواع دیگر سیب مانند سیب زرد و قرمز به سایر استانها و حتی خارج از کشور صادر میشود. صفایی سرمازدگی بهاره و تداوم خشکسالی را از مهمترین مشکلات باغداران دانست و افزود: سرمازدگی بهاره و تداوم خشکسالی دو عامل مهم کاهش تولید سیب گلاب استان در سال جاری هستند که این مشکل سایر باغات استان مانند درختان شلیل، آلو، انگور و گلابی را نیز تحت تاثیر قرار داده است و حدود یک سوم باغات تحت تنش آبی قرار دارند. وی توصیههایی برای مصرف بهینه آب و کاهش مشکلات ناشی از تنش آبی در باغات ارائه کرد و گفت: روشهای جدید آبیاری، کنترل علفهای هرز و استفاده از کود پتاسه میتواند در کاهش تاثیر کم آبی و افزایش مقاومت درختان موثر باشد