اخبار

به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان،

 

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان از اهمیت آگاهی و شناخت بیماری بلاست و لزوم پیشگیری و کنترل آن در زراعت برنج خبر داد.

دکتر صالح محمدی با بیان اینکه استان گیلان با دارا بودن بیش از دویست هزار هکتار(200000) شالیزار در مناطق مختلف که کشت غالب و زراعت اصلی آن برنج می باشد.لذا توجه به اهمیت شناخت و آگاهی شالیکاران از آفات و بیماری های شایع این زراعت و زمان صحیح مبارزه با آنها منجر به پایداری عملکرد و کیفیت محصول تولیدی خواهد شد.

بيماري بلاست یکی از مهم‌ترین بیماری‌های برنج در تمامی مناطق برنج‌کاری دنیا است که در صورت وجود شرایط محیطی مناسب، سبب بروز اپیدمی و خسارت شدید بر روی ارقام حساس می‌شود. بیماری بلاست در مرحله رویشی در آلودگی‌های شدید علاوه بر کاهش کمی محصول، سبب دیررسی می شود و در مرحله زایشی علاوه بر خسارت کمی و کیفی مانند کوچک شدن دانه، گچی شدن و افزایش درصد خرد، سبب کاهش قیمت محصول در بازار می‌شود.

عامل بیماری قارچ  oryzae  Pyricularia است که روي شلتوك، بقاياي گياهي و در خاك مزرعه و علف‌های هرز زمستان‌گذرانی می‌کند.

علائم بيماري معمولا بر روی برگ‌های برنج (در خزانه و مزرعه) لكه‌هاي دوكي شکل با مركز خاكستري مايل به سفيد (کاهی رنگ) و حاشيه قهوه‌اي تا قهوه‌اي مايل به قرمز ایجاد می‌شود.