اخبار

به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان،

صالح محمدی مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان از ضرورت شناسایی علف هرز سوروف در زراعت برنج و دستیابی به عملکرد مطمئن خبر داد. محمدی با بیان اینکه  سوروف ها جزو علف های هرز آبدوست و یکساله خانواده غلات هستند این علف هرز با تولید بذور فراوان ، دوره رشد کوتاه ، رشد سریع ، سازگاری باشرایط مختلف و قدرت رقابت بالا در جذب عناصر مغذی (در صورت عدم کنترل) یقیناً باعث خسارات قابل ملاحظۀ محصولات گیاهی خواهد شد. کنترل این گیاه ناخواسته بخاطر تشابه ظاهری ، دوره رشد و نیازهای غذایی یکسان با گیاه برنج در قیاس با سایر علف های هرز شالیزارها بسیار دشوار است. لذا توجه به شناسایی و مدیریت تلفیقی چنین گیاهان خسارتزایی در جهت افزایش تولیدات گیاهی و کاهش هزینه ها ضرورت دارد.

گونه های مختلف سوروف در مناطق گرم و معتدله جهان پراکنده اند. برخی از گونه های سوروف همانند ارزن و سایر غلات مشابه در سطوح محدود و به منظور تولید علوفه کشت می گردند. سوروف ها زمانیکه بصورت ناخواسته در مزارع رشد می کنند، بعنوان علف هرز یقیناً موجب رنجش زارعین و باغداران می گردند. جزو بدترین علف های هرز جهان مطرح می باشد.همه سوروف ها شباهت زیادی به گیاه برنج (oryza sativa) دارند که این موضوع باعث می شود تا معمولاً از روند کنترل علف های هرز شالیزارها بگریزند و حذف آنها با دشواری بیشتری همراه گردد. علف هرز سوروف متحمل انواع خاک ها و PH ها است ولیکن بهترین رشد را در خاک های مرطوب و حاصلخیز که برخوردار از مقادیر زیاد نیتروژن هستند، بروز می دهد. علف هرز سوروف  قادر به خودگشنی است. ظرفیت بذردهی در این گیاه متفاوت است بطوریکه هر بوته از آن می تواند به میزان 40-7 هزار عدد بذر در طی یک سال تولید نماید. این گیاه منحصراً از طریق بذور ازدیاد می یابد. عواملی که باعث پراکنش بذور آن می شوند شامل : آب جاری ، پرندگان ، حشرات ، حیوانات و فعالیت های انسانی (anthropogenic) ، ماشین آلات می باشند ولیکن بذور آلوده بعنوان اصلی ترین طریقه گسترش آن محسوب می شوند. بذور تازۀ سوروف  از خاصیت دورمانسی برخوردارند. آنها برای جوانه زنی نیازمند گذراندن دماهای پائین در طی زمستان تا اوایل بهار و یا قرار گرفتن در شرایط غرقاب (flooding) بهاره هستند.  این بذور به حالت مدفون در عمق 8 سانتیمتری خاک می توانند تا 3 سال بقاء یابند و بسیاری از آنها قابلیت جوانه زنی خود را تا 13 سال حفظ کنند.