به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان اصفهان
مدیر استان اقای فریدون صفایی بیان نمود
از خصوصیات بارز سورگوم میتوان به تحمل خشکی، مصرف بهینه آب ، تحمل شوری ، تحمل مسمومیت آلومینیوم ، عملکرد بالا و قابلیت کشت در طیف وسیعی از خاکها و اقلیم های مختلف است . میزان تولید علوفه سورگوم برداشتی از این سطح 58 هزار تن است و به مصارف علوفه تازه خوری و سیلاژ رسیده ،از قبیل ارقام پگاه ، اسپیدفید ، سیلوکینگ و سودان گراس بوده و از مناطق عمده کشت سورگوم در سطح شهرستان های اصفهان ، اردستان ، شهرضا و مبارکه را شامل می شود و در شرایط خشکسالی و محدودیت منابع آب ، لزوم تجدیدنظر در الگوی کشت محصولات زراعی استان و در راستای حصول به کشاورزی پایدار بیش از پیش احساس میشود. یکی از گیاهان مناسب برای این منظور سورگوم میباشد که از نظر تحمل به خشکی به شتر محصولات علوفه ای مشهور است.با توجه به توسعه صنعت دامپروری در استان اصفهان و وجود دامداریهای صنعتی متعدد و نیاز این واحدها به علوفه سیلویی ، سورگوم پگاه گیاهی است که علاوه بر عملکرد مناسب و داشتن خصوصیات فوق برای سیلوکردن بسیار مناسب می باشد. سورگوم رقم اسپیدفید از سالهای گذشته در استان کشت و کار میشده ، این رقم مناسب برداشت بصورت علوفه تازه بوده و برای سیلوکردن مناسب نیست. شایان ذکر است؛70 هکتار از اراضی شرکت کشاورزی و دامپروری فجر اصفهان واقع در چهارمیل شهرستان اردستان با تولید 3هزار 600 تن به کشت سورگوم علوفه ای اختصاص پیدا کرد که محصول تولیدی برای سیلوسازی و مصرف به واحد دامداری شرکت مذکور واقع در منطقه رحمت آباد شهرستان نطنز حمل گردید و پس از سیلوکردن هم اکنون سیلوی آن با کیفیت خوب به تغذیه گاوهای داشتی و شیری با عملکرد متوسط شیردهی حدود 30 تا 35 کیلوگرم در روز می رسد. بدین ترتیب شرکت یادشده با تولید سیلاژ سورگوم بخشی از نیاز سیلویی خود را با سیلاژ ذرت جایگزین نموده که باعث بهبود بهره وری مصرف آب و استفاده مطلوب از آب زراعی با کیفیت نامناسب در سطح اراضی زراعی خود شده است در این راستا شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان اصفهان توانسته است کود های شیمیایی مورد نیاز این کشت را در استان تهیه و تامین نماید.