اخبار

به گزارش  روابط عمومی  شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان؛
مجید محمدی  سرپرست  شرکت خدمات حمایتی  کشاورزی استان گلستان گفت :بیش از ۵ درصد از برنامه ابلاغی کشور را به خود اختصاص داده، بطوری که در زمینه تامین نهاده ها، حدود ۱۵۷ هزار تن کود برنامه ابلاغی است که در استان مصرف می شود.
 
وی ادامه داد: از میزان برنامه ابلاغی ۱۱۷ هزار تن کود ازته، ۲۶ هزار تن کود فسفاته و ۱۴ هزار تن کود پتاسه را شامل می‌شود و سعی داریم با پیگیری های لازم، این درصد رو افزایش دهیم و به ۸ درصد و در برنامه های آینده به ۱۰ درصد برسانیم چرا که هرچه مصرف کود شیمیایی در استان افزایش یابد، عملکرد ما در حوزه تولید گندم، خیلی بهبود خواهد گرفت.
 
محمدی ادامه داد: برابر گزارش سازمان خواروبار بار جهانی (فائو) در کشور ما مصرف کود نسبتا پایینه و جزو کشورهای رده پایین قرار داریم.
 
سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان گفت: براساس گزارش سازمان فائو در سال ۲۰۱۴ کشور ایران رتبه ۱۱۴ در مصرف کودهای شیمیایی را داشته و لازم است که این رتبه افزایش یابد و همچنین براساس آماری که در سال ۱۳۹۲ ارائه شده در  مصرف سرانه کشور در هر هکتار ۱۱۷ کیلوگرم بوده که این میزان در سال ۱۳۹۷ به ۱۷۶ کیلوگرم رسیده یعنی ما شاهد رشد ۷۶ درصدی در زمینه استفاده از کودهای شیمیایی بودیم، اما با همین رشد، باز هم با استانداردهای جهانی فاصله زیادی داریم.
 
وی با اشاره به اینکه مصرف متوسط کود اوره در کشور، هر هکتار ۳۳۷ کیلوگرم است، گفت: خوشبختانه در سال جاری طی ۵۰ روز گذشته رکورد قابل قبولی در زمینه تامین کودهای شیمیایی داشتیم به طوری که ۲۲ درصد کود مورد نیاز کشور طی این مدت معادل  ۳۴ هزار تن تامین شده، که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۱۲ هزار تن تامین کردیم اما امسال این رقم به ۲۳ یک هزار و ۳۰۰ تن رسیده است.