به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان ؛
سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان از تنشهای غیرزیستی به ویژه تنشهای دمایی سرما یاد کرد و گفت: سرمازدگی پدیدهای است که در دماهای پایین باعث آسیب به اندامهای گیاهی یا حتی از بین رفتن آنها میشود و سالانه خسارات زیادی بر جای میگذارد. طبق آمارهای موجود، تنها حدود ۱۰ درصد از اراضی قابل کشت دنیا از تنش سرمازدگی در امان هستند. خسارتهای ناشی از سرمازدگی در آمریکا سالانه حدود ۳ تا ۴ درصد و در برخی مناطق نظیر برزیل و نیمکره جنوبی حدود ۵ درصد گزارش شده است. در ایران نیز این خسارات بین ۲.۵ تا ۳ درصد است.
وی بر اهمیت تغذیه مناسب مزارع گندم در شرایط کنونی تأکید کرد و افزود: مصرف کود ازت قبل از خوشهدهی همراه با کود پتاس الزامی است. همچنین با توجه به پیشبینی کاهش شدید دما، باید از مصرف کود اوره در هوای سرد خودداری شود، زیرا این کار باعث کاهش آمونیاک خواهد شد.
وی در ادامه افزود: در مناطقی که شوری خاک کمتر از ۷ دسیزیمنس بر متر است، توصیه میشود از کود کلرور پتاسیم همراه با اوره استفاده شود. در صورتی که شوری خاک بیش از ۷ دسیزیمنس بر متر باشد، باید از پتاسیم سولفات پودری همراه با اوره و اسید آمینههای حاوی ترکیبات پرولین و گلایسین در مراحل پنجه و شروع ساقه به صورت محلولپاشی استفاده گردد.
محمدی همچنین به تغییرات اقلیمی و دمایی اشاره کرد و توصیه کرد که کشاورزان در مرحله تکمیل پنجه و ساقهدهی گندم از کود پتاس سیلیکات پتاسیم برای افزایش استحکام ساقه، مقابله با تنش دمایی و افزایش مقاومت به ورس (خوابیدگی) استفاده کنند. همچنین باید از مصرف بیرویه کود اوره برای جلوگیری از خطر ورس و شیوع بیماریهای قارچی خودداری شود.
سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان در مورد تأمین سموم نیز گفت: امسال با توجه به شیوع زنگ زرد و نگرانی کشاورزان در این خصوص، بیش از ۳۰ هزار لیتر سم قارچکش فولیکور با قیمت و کیفیت مناسب در فروشگاههای سم برای مصرف کشاورزان در دسترس قرار گرفته است.
وی درباره تأمین کود نیز اشاره کرد که روزانه حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ تن کود فله، حتی در ایام تعطیل، در سه انبار سازمانی استان (گرگان، قرق و فاضلآباد) بستهبندی و روانه بازار میشود. در حال حاضر بیش از ۲ هزار تن کود اوره و ۳ هزار تن کود کلرور پتاسیم در انبارهای استان ذخیره شده است تا کشاورزان در تأمین نیازهای خود مشکلی نداشته باشند.
محمدی در پایان تأکید کرد که کشاورزان باید با توجه به پیشبینیهای هواشناسی و نظرات کارشناسان کشاورزی، مصرف کودها را بهینه کرده و هر چه سریعتر نسبت به کوددهی سرک مزارع خود اقدام کنند.
https://ofoghemroz.ir/o53x