به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان ؛
مجید محمدی در جمع خبرنگاران با اشاره به گزارش سازمان هواشناسی کشور، اظهار کرد: در کشور ما میزان بارندگی هر دهه 9 میلیمتر کاهش یافته و سه دهم درجه افزایش دما رخ میدهد که نتیجه آن کاهش تولیدات کشاورزی است.
وی با بیان اینکه بارندگیهای استان گلستان در سال زراعی جاری کاهش یافته است، افزود: آمار دادههای ایستگاههای سینوپتیک هواشناسی استان نشان میدهد که در سالزراعی جدید تاکنون، میزان بارندگی 22 درصد نسبت به بلندمدت و 43 درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.
سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان با تأکید بر اینکه تنها راه جبران این کاهش تأخیر رشد گیاه، مصرف کود سرک ازت و پتاس در اول رشد رویشی است، خاطرنشان کرد: در حالی که تغییرات اقلیم تاکنون محدودیتهای زیادی را برای تولید ایجاد کرده است بخشی از این افزایش تولید را میتوان با دادن کودهای شیمیایی قبل از کشت و مصرف سرک جبران کرد.
وی به مطالعات کارشناسان در این حوزه اشاره کرد و گفت: استفاده از کودهای پتاس میتواند یکی از راههای افزایش مقاومت گیاه نسبت به صدمات ناشی از تنشهای خشکی و کم آبی باشد.
محمدی سهمیه ابلاغی شرکت در سال جاری برای تهیه و تدارک کودهای پتاس را 14 هزار و 38 تن برشمرد و تصریح کرد: تاکنون 111 درصد از برنامه ابلاغی به مقدار 15 هزار و 552 تن تأمین شده و بیش از 12 هزار و 377 تن در اختیار کشاورزان قرار گرفته که این رویداد را میتوان یکی از مهمترین توفیقات در بخش کشاورزی استان عنوان کرد.
وی با بیان اینکه هماکنون کود پتاس از نوع کلرور پتاسیم به میزان یکهزار و 390 تن در انبارهای استان موجود است، اضافه کرد: این رقم در سال گذشته، یک هزار و 277 تن بوده است.
سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان با اشاره به کاهش تلفات نیتروژن در شرایط تنشهای خشکی و رطوبتی خاک، گفت: کود اوره مستعد تبخیر بوده و فرآیندی که در آن نیتروژن به عنوان گاز آمونیاک در معرض هوا از بین میرود بنابر این مصرف ترکیبی کود اسید هیومیک با اوره میتواند به عنوان یک بافر طبیعی عمل کرده و از دست دادن نیتروژن اوره را به حداقل برساند.
https://www.aryanews.com/fa/news/20250110160758559/