اخبار

به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان؛

مجید محمدی، سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان، با اشاره به اهمیت تغذیه مناسب در رشد محصولات کشاورزی، از کشاورزان خواست تا برای دریافت کود سرک اقدام کنند. وی افزود: ذخیره‌سازی کود سرک اوره و کلرور پتاسیم در استان انجام شده است و این کودها در حال حمل به انبارهای استان از منابع مختلف هستند.

محمدی در ادامه توضیح داد که کود اوره از سه پتروشیمی اوره‌ساز شامل پردیس عسلویه، بجنورد و شیراز و همچنین کود کلرور پتاسیم از بندر فریدونکنار مازندران و کشورهای حوزه اوراسیا از جمله بلاروس به استان منتقل می‌شود. این کودها برای توزیع به انبارهای استان در حال انتقال هستند.

وی با تأکید بر اهمیت تغذیه در مراحل مختلف رشد گندم و جو، افزود: یکی از مراحل کلیدی در برنامه غذایی گندم و جو، تغذیه در مرحله سه‌برگه شدن تا شروع پنجه‌زنی است. در این مرحله، تعداد دانه‌ها در خوشه مشخص می‌شود که یکی از شاخص‌های اصلی مؤثر بر عملکرد نهایی محصول است. محمدی خاطرنشان کرد که اگر به هر خوشه گندم فقط یک بذر اضافه شود، عملکرد نهایی محصول به میزان ۳۰۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار افزایش خواهد یافت.

سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان در خصوص مصرف کود سرک نیز گفت: مصرف کود نیتروژن از نوع اوره و کود پتاسه از نوع کلرور پتاسیم در این مرحله مرسوم است. در شرایطی که نیتروژن شسته می‌شود، معمولاً ۲۵ تا ۵۰ درصد از کل نیتروژن مصرفی به صورت قبل از کشت و مابقی (۵۰ تا ۷۵ درصد) به صورت سرک در مراحل پنجه‌زنی، رشد ساقه و پر شدن دانه به مزرعه داده می‌شود.

محمدی همچنین به ذخیره‌سازی خوب کودهای یارانه‌ای اوره به میزان ۵۵۲۴ تن و کود کلرور پتاسیم به میزان ۱۶۶۵ تن در انبارهای این شرکت اشاره کرد و افزود: استفاده بیش از حد از کودهای ازته در ابتدای رشد گندم می‌تواند باعث رشد بیش از حد سبزینه گندم شود و موجب هدررفت رطوبت گیاه گردد. در نتیجه، گندم در اواخر دوره رشد با کمبود رطوبت مواجه می‌شود.

وی تأکید کرد که بهتر است کوددهی سرک بر اساس نیاز گیاه به ازت و پتاسیم که از طریق آزمون خاک و نوع بافت خاک برآورد می‌شود، صورت گیرد و این عملیات باید با توجه به بارندگی‌های مناسب از نظر زمان، میزان و پراکنش باران انجام شود.

 

https://ofoghemroz.ir/%D8%B0%D8%AE%DB%8C%D8%B1%D9%87%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%DA%A9%D9%88%D8%AF-%D8%B3%D8%B1%DA%A9-%D8%A7%D9%88%D8%B1%D9%87-%D9%88-%DA%A9%D9%84%D8%B1%D9%88%D8%B1-%D9%BE%D8%AA%D8%A7%D8%B3%DB%8C/