اخبار

به گزارش روابط عمومی  شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان؛مجید محمدی سرپرست شرکت خدمات. حمایتی کشاورزی استان گلستان به اهمیت کود در تغذیه خاک در افزایش بهره وری و عملکرد محصول پرداخت وگفت: خاک‌های ما از لحاظ حاصل خیزی با توجه به شرایطی که داریم از متوسط پایین‌تر است، از مهم‌ترین عواملی که می‌تواند به عملکرد و کیفیت گندم کمک بسیاری بکند تغذیه مناسب است، استفاده از کود‌های پایه مثل اوره، سوپر فسفات تریپل سوپر فسفات ساده، سولفات پتاسیم، کلرور پتاسیم و حتی ریزمغذی‌ها و کود‌های آلی در زمان مناسب باید استفاده درست و بهینه بکنیم که می‌تواند کمک شایانی بر افزایش عملکرد و کیفیت محصولات داشته باشد.

وی تصریح کرد: بررسی‌هایی که در دنیا انجام شده نشان می‌دهد تا سال۲۰۸۰ عملکرد محصولات کشاورزی،۵۰ درصد کاهش می یابد و همه اینها مشکلات و چالش های زیادی را در بخش تولید ایجاد می کند که می توان به کمک کود شیمیایی تا حدودی محصولات کشاورزی را افزایش می دهد.

به گفته کارشناسان کشاورزی ، به ازای یک واحد کود شیمیایی که به محصولات کشاورزی داده شود ۹واحد محصول بیشتر می شود همچنین اگر تمام مولفه‌های تولید را، مکانیزاسیون خوب، سم و بذر خوب همه را استفاده کنیم، ولی تغذیه را خوب استفاده نکنیم اگر زمین هم مواد مغذی نداشته باشد و بخواهد از هوا و باران موادش را تامین کند، هیچ گاه به یک و نیم تن به بالا نمی‌رسیم.

وی. در خصوص دلایل کمبود کود در زمان کشت پائیزه گفت: «اتفاقاتی که در نیمه اول سال افتاد از جمله درگذشت رئیس‌جمهور و بعد از آن برگزاری انتخابات، موجب بروز وقفه در توزیع کود شد. صنعت پتروشیمی نیز دو ماه تعطیل بود، از طرفی افزایش قیمت کود‌های شیمیایی نیز مسائل و مشکلاتی را به وجود آورد.» «همه این مسائل دست به دست هم داد که وقفه‌ای برای توزیع کود به وجود بیاید، که این موضوع به دلیل نزدیکی کشت پاییزه به چشم آمد.»

  محمدی درباره مصرف کوددر کشت دیم چقدر کاربرد دارد افزود: در کشت دیم اگر بارندگی کمتر از ۲۳۰ میلی متر باشد تغذیه، نه تنها کمک زیادی به محصول نمی‌کند بلکه وضعیت گیاه را بدتر می‌کند، چون محیط را برایش تشنه‌تر می‌کند ولی در مناطقی که بارندگی ۲۵۰ میلیمتر به بالا است آنجا حتماً این تغذیه مناسب می‌تواند در مبارزه با آفات وعملکردش کمک کند و این عملکرد و کیفیت محصولات را افزایش می‌دهد مثلاً در گندم اگر تغذیه مناسب داشته باشد و به موقع با آفات مبارزه شود، عدد پروتئین بسیار بالا می‌رود و به اشل استاندارد ۱۳ تا ۱۳ و نیم می‌رسد که می‌تواند کمک کند، یعنی اگر توجه کنیم به این موارد کوچک به چند عامل می‌رسیم، یکی این که عملکرد کشاورز حداقل۴۰ درصد بهبود پیدا می‌کند، اگر عملکرد۴۰ درصد افزایش پیدا کند آب مصرفی در یک کیلوگرم گندم کم می‌شود و سوم این که درآمد کشاورز بالاتر می‌رود و توسعه از درون شکل می گیرد و وقتی در آمد کشاورز بالا می رود می تواند کار کشاورزی را توسعه دهد و کیفیت محصولش هم بالا می رود، یعنی۸۰ میلیون مصرف کننده از محصولش استفاده می کنند.

 وی خاطر نشان کرد: با شروع کشت پائیزه تاکنون، تصمیمات لازم توسط وزارت جهاد کشاورزی و شرکت خدمات حمایتی کشاورزی اتخاذ گردیدحدود ۲۶ هزار تن انواع کود ازته، فسفاته و پتاسه از مبادی، پتروشیمی ها و کارخانجات کود استان وارد استان شده است.

وی افزود :هم اکنون۲۱۹۷ تن انواع کود فسفاته در انبار های استان ذخیره سازی شده است که این رقم در سال گذشته،۷۱۳ تن بوده است و در مورد کود پتاسه در حال حاضر مقدار۳۶۳۶ تن موجودی انبار ها است که مقدار۱۹۳۷ تن موجودی سال گذشته گزارش می گردد.

محمدی در خاتمه به کشاورزان توصیه کرد: توزیع کود تا اواخر اسفند ماه امسال به صورت پایه و سرک ادامه خواهد داشت و کشاورزان با مراجعه به مراکز جهاد کشاورزی نسبت به دریافت انواع کود شیمیایی مورد نیاز خود اقدام و در کشت محصولات سه نوع کود پایه( اوره، فسفاته و‌پتاسه) مصرف نمایند تا میزان تولید محصول افزایش یابد. در استان۱۳۵ کارگزار نهاده کشاورزی که بخش خصوصی، تعاونی های تولید و روستایی هستند مسئولیت توزیع نهاده ها را زیر نظر مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها بر عهده دارند.

 

https://www.javanonline.ir/fa/news/1269383/%D8%B0%D8%AE%DB%8C%D8%B1%D9%87-2197%D8%AA%D9%86-%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%DA%A9%D9%88%D8%AF-%D9%81%D8%B3%D9%81%D8%A7%D8%AA%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D9%86%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%DA%AF%D9%84%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86