به گزارش رابط روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان ؛محمدی با اشاره به وضعیت خاکهای کشاورزی در کشور، گفت: “خاکهای ما از لحاظ حاصلخیزی، با توجه به شرایط موجود، از متوسط پایینتر است. یکی از مهمترین عواملی که میتواند به عملکرد و کیفیت گندم کمک کند، تغذیه مناسب است. استفاده از کودهای پایه مانند اوره، سوپر فسفات، تریپل سوپر فسفات ساده، سولفات پتاسیم و کلرور پتاسیم، حتی ریزمغذیها و کودهای آلی در زمان مناسب، میتواند به بهبود عملکرد و کیفیت محصولات کمک شایانی داشته باشد.”
وی افزود: “با این حال، آیا فقط تغذیه میتواند به عملکرد مطلوب منجر شود؟ بررسیها نشان میدهد که تا سال ۲۰۸۰ عملکرد محصولات کشاورزی ۵۰ درصد کاهش مییابد، که این امر چالشهای زیادی را در بخش تولید ایجاد خواهد کرد. استفاده از کود شیمیایی میتواند تا حدودی به افزایش عملکرد محصولات کشاورزی کمک کند. به گفته کارشناسان کشاورزی، به ازای هر واحد کود شیمیایی که به محصولات کشاورزی داده شود، ۹ واحد محصول بیشتر تولید میشود. اگر همه مولفههای تولید مانند مکانیزاسیون خوب، سم و بذر مناسب را استفاده کنیم، اما تغذیه مناسب نداشته باشیم، هیچگاه به عملکرد مطلوب نخواهیم رسید.”
دلایل کمبود کود در زمان کشت پاییزه
محمدی در خصوص دلایل کمبود کود در زمان کشت پاییزه توضیح داد: “اتفاقاتی که در نیمه اول سال افتاد، از جمله درگذشت رئیسجمهور و برگزاری انتخابات، باعث بروز وقفه در توزیع کود شد. همچنین، صنعت پتروشیمی برای دو ماه تعطیل بود و افزایش قیمت کودهای شیمیایی مسائل و مشکلاتی را به وجود آورد. این مسائل دست به دست هم دادند و وقفهای در توزیع کود ایجاد شد که در زمان کشت پاییزه بیشتر مشهود بود.”
کاربرد کود در کشت دیم
وی در خصوص مصرف کود در کشت دیم گفت: “در کشت دیم اگر بارندگی کمتر از ۲۳۰ میلیمتر باشد، تغذیه نه تنها کمک زیادی به محصول نمیکند بلکه وضعیت گیاه را بدتر میکند، زیرا محیط را برای گیاه تشنهتر میکند. اما در مناطقی که بارندگی بیش از ۲۵۰ میلیمتر است، تغذیه مناسب میتواند در مبارزه با آفات و افزایش عملکرد گیاه کمک کند. به عنوان مثال، در گندم اگر تغذیه مناسب صورت گیرد و به موقع با آفات مبارزه شود، پروتئین آن به حد استاندارد میرسد و کیفیت محصول به شدت افزایش مییابد.”
تدابیر برای رفع کمبود کود
محمدی در ادامه به تدابیر اندیشیده شده برای رفع کمبود کود اشاره کرد و گفت: “با شروع کشت پاییزه تاکنون، وزارت جهاد کشاورزی و شرکت خدمات حمایتی کشاورزی اقدامات لازم را انجام دادهاند. تاکنون حدود ۲۶ هزار تن انواع کود ازته، فسفاته و پتاسه از مبادی مختلف وارد استان شده است. از جمله اقدامات انجام شده میتوان به تحویل ۵۱ هزار و ۵۲۸ تن کود اوره از شش پتروشیمی مختلف، حمل ۴۰۷۴ تن کود فسفات دیآمونیوم از بندر امام خمینی (ره)، تخصیص ۶۰۰۰ تن کود سوپر فسفات تریپل و ۲۰۰۰ تن کود اوره اشاره کرد.”
حمایتهای دولت از تأمین کود شیمیایی
مدیر کل کشاورزی در خصوص حمایتهای دولت از تأمین نهادههای کشاورزی گفت: “با وجود افزایش قیمتهای جهانی و داخلی کودهای شیمیایی و محدودیتهای بودجهای، حمایتهای دولت از کشاورزان افزایش یافته است. به طوری که بیش از ۶۰ درصد بهای تمام شده کودهای یارانهای فسفاته و پتاسه و حدود ۵۰ درصد بهای کود اوره توسط دولت تأمین میشود.”
https://ofoghemroz.ir/%D8%A7%D9%87%D9%85%DB%8C%D8%AA-%DA%A9%D9%88%D8%AF-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%B2%DB%8C%D8%9B-%D8%B9%D8%A7%D9%85%D9%84-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D8%B9%D9%85%D9%84%DA%A9/