اخبار

 به گزارش رابط روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان؛ به نقل از خبرگزاری نقل نو، مجید محمدی سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان  در گفتگو با خبرنگار نقل‌نو در گرگان اظهار کرد: در سال جاری باید مطابق با برنامه ابلاغی، بیش از ۱۵۷ هزار تن انواع کودهای تک عنصری ازته، فسفاته و پتاسه تأمین شود که سهم کودهای فسفاته بیش از ۲۶ هزار تن است.

وی افزود: همچنین، سطح کشت گندم طبق الگوی کشت از ابتدای سال جاری از ۳۷۰ هزار هکتار به ۴۲۰ هزار هکتار افزایش‌یافته است. این افزایش سطح کشت با آغاز سال زراعی جدید و کشت محصولات پاییزه و همچنین پراکنش بارندگی‌های مناسب همراه شده است که شرایط خوبی را برای کشت محصولات زراعی فراهم کرده و موجب استقبال کشاورزان از مصرف این نهاده راهبُردی شده است.

محمدی گفت: تدابیر لازم اندیشیده شده و در جهت حفظ امنیت غذایی و تولید پایدار کشاورزی، سه مرحله تخصیص کود دی آمونیوم فسفات (DAP) به میزان ۴۵۰۰ تن از بندر امام خمینی (ره) به استان گلستان انجام شده است. وی تصریح کرد: تاکنون ۱۰۰ درصد از سهمیه این نهاده راهبُردی جذب و تا پایان آبان‌ماه، ۳۶۸۳ تن از آن به کارگزاری‌های استان حمل شده است.

سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان تصریح کرد: دو مرحله تخصیص سهمیه جدید کود سوپر فسفات تریپل (TSP)، هرکدام به میزان ۳۰۰۰ تن، در ماه‌های آبان و آذر صورت‌گرفته است.

وی افزود: از سهمیه تخصیص‌یافته در ماه آبان، تا کنون ۱۶۹۳ تن به‌صورت فله به انبارهای سازمانی حمل شده و روزانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ تن از آن به انبار کارگزاری‌ها ارسال می‌شود.

محمدی تأکید کرد: حمل‌ونقل هم‌زمان کودهای فسفاته و اوره از بندر امام، به دلیل نیاز به زمان، ممکن است باعث تأخیر شود؛ لذا کشاورزان عزیز باید صبر و شکیبایی لازم را داشته باشند تا در مدت‌زمان باقی‌مانده از فصل کشت، این کودها به‌تدریج به مراکز توزیع حمل و در اختیار آنها قرار گیرد.

سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان همچنین  به کشاورزان توصیه کرد که به دلیل یارانه‌ای بودن کودها، ابتدا آزمون خاک انجام دهند و از مشاوران کشاورزی برای تعیین نیازهای کودی خود استفاده کنند.این کار به کشاورزان کمک می‌کند تا به طور دقیق نیاز کودی خود را تأمین کرده و از صرف هزینه‌های اضافی جلوگیری و در مسیر تولید اقتصادی حرکت کنند.

 

https://naghleno.ir/1182/%D9%BE%DB%8C%D8%B4-%D8%A8%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D8%AA%D8%AF%D8%A7%D8%A8%DB%8C%D8%B1-%D9%84%D8%A7%D8%B2%D9%85-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%B1/