به گزارش رابط روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان؛
مجید محمدی سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان از حضور کارشناس فنی این شرکت حسین پور در جلسه دیسکاشن اداره کل هواشناسی استان خبرداد.
وی تصریح کرد: در این جلسه7 مورد توصیه های فنی هواشناسی کشاورزی به شرح ذیل ارائه گردید:
۱- کشاورزان عزیز ،مصارف کودهای پتاسه ازمنابع سولوپتاس وکلروپتاسیم را قبل از کشت با توجه به نتایج آزمون خاک به منظور کاهش پیامدهای ناشی تنش های محیطی( خشکی و سرما) و غیر زیستی مد نظر قراردهند.
۲-کشاورزان عزیز با توجه به بارش های پاییزه برای کاشت محصولات گندم و جو در مناطد دیم، توصیه های لازم جهت رعایت الگوی کشت و کشت مستقیم بدون خاک ورزی برای افزایش ماده آلی و حفظ رطوبت خاک را مدنظر قرار دهند.
۳- بهترین زمان استفاده از کود اوره پيش از بارندگی می باشد تا کود اوره توسط آب به سطح زیرین خاک نفوذ نماید و از مصرف آن در اراضی که همراه با وزش باد است خود داری گردد.
۴- کشاورزان عزیز از پخش کردن کود در سطح خاک جلوگیری نمایند. کود در جایی پخش گردد که ریشه در آنجا قرار دارد زیرا علاوه بر به صرفه بودن از نظر اقتصادی، آلودگی را کاهش و بهره وری آب را افزایش می دهد.
۵- کشاورزان عزیز که تاکنون نسبت به کشت اقدام نکرده اند با توجه به بارش های پاییزه و فراهم شدن رطوبت لازم خاک، نسبت به تهیه بستر بذر کشت اقدام نمایند.
۶-کشاورزان عزیز از مصرف کودهای گوگردی عنصری (بنتونيت دار )در درجه حرارت پایين و رطوبت بالای خاک که فرآیند شيميایی و زیستی اتفاق نمی افتد خودداری نمایند.
۷-کود دی آمونیوم فسفات یک کود محلول در آب است که می تواند برای خاک قلیایی استان مفید باشد و فسفر موجود در آن می تواند به کاهش اسیدیته خاک کمک کند و دسترسی به سایر مواد مغذی را افزایش دهد.