به گزارش رابط روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان، به نقل از خبرگزاری تحرک نو، سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان گفت: چنانچه به دنبال تامین امنیت غذایی برای۸۵ میلیون نفر جمعیت کشور هستیم و کیفیت بالایی هم داشته باشد باید در کنار کود شیمیایی از کود های آلی و بیولوژیک نیز استفاده شود که تولیدات خوبی را به خصوص در زمینه صادرات داشته باشیم.
وی افزود: در حوزه کشاورزی دونوع کود وجود داردشامل کود های تکلیفی ( یارانه ای) وغیرتکلیفی ( بدون یارانه ای ) است مورد کشاورزان استفاده قرار می گیرد که در حال حاضر سبد محصولات کودی این شرکت حدود ۱۰ مورد از کود های تکلیفی مشمول یارانه دولتی و ۵۴ نوع کود شیمیایی هم غیر تکلیفی بوده که یارانه ای به آنها تعلق نمی گیرد.
وی تاکیدکرد: توزیع کود غیر یارانه ای در کنار کود های یارانه ای می تواند به تولید اقتصادی کشاورزان کمک نماید.
در ادامه افزود: کشاورزباید بر اساس کود یارانه ای و غیر یارانه ای ابتدا آزمون خاک داده انجام داده و از مشاوران کشاورزی برای نیاز های کودی خود استفاده کند بدین ترتیب مقدار مصرف کود از کیسه ای به سمت کیلوگرم می رود و این امر دقیقا در امتداد تولید اقتصادی حرکت خواهد کرد. بنابراین نسبت به مقدار دقیق مورد نیاز خرید می کند و بیش از آن هزینه صرف نمی کند.
سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان افزود: امسال باید مطابق برنامه ابلاغی بیش از۱۵۷ هزارتن انواع کودهای تک عنصری ازته، فسفاته وپتاسه تامین گردد که هم اکنون حدود۱۰ هزار تن ذخایر استراتژیک این کود ها در انبار های این استان است امید است این میزان تا پایان کشت افزایش یابد
وی خاط نشان کرد: به یمن بارندگی های پائیزه در هفته های اخیر با استقبال خوب کشاورزان به مصرف کود های فسفاته پتاسه مواجه بودیم که در حال حاضر علاوه گروه کود های فسفاته«سوپر فسفات تریپل و سوپر فسفات» تدابیر لازم اندیشیده شد تا برای حفظ امنیت غذایی و تولید پایدار کشاورزی استان با تخصیص دومرحله کود دی آمونیوم فسفاتDAP به مقدار۴۰۰۰ تن از بندر امام خمینی (ره)به این استان،۱۰۰ درصد از سهمیه این نهاده استراتژیک جذب گردید پیشنهاد افزایش۵۰۰ تن دیگر داده شد انتظار ما این است که این تمامی سهمیه کود در هفته آتی به انبار کارگزاری های استان حمل گردد تا نگرانی کشاورزان عزیز بر طرف گردد.
محمدی به نکته قابل توجه ای اشاره کرد و گفت: کشاورزان می توانند علاوه بر مصرف کود های تک عنصری ازته ، فسفاته وپتاسه از سبد کود غیر تکلیفی ماکروکامل که ترکیبی از کودNPK است استفاده نمایند این کود در قالب عقد تفاهم نامه شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با شرکت های تولید کننده کود در همه کارگزاری های این شرکت موجود می باشد و از لحاظ کیفیت و سلامت از استاندارد های لازم برخوردارندو بطور مستمر توسط کمیته پایش کودی شهرستان های استان کنترل نظارت می گردد.
محمدی با اشاره به این کود های فسفاته«سوپر فسفات تریپل و سوپر فسفات ساده» به چهارنوع محصول اساسی« گندم، جو، چغندر قند و کلزا» که در الگوی کشت استان قرار دارندو کودهای پتاسه و فسفات دی آمونیوم DAPبه طیف وسیعی از محصولات زراعی ,باغی،سبزی صیفی و گلخانه ها تعلق می گیرد.
وی به مصرف کود ها اشاره کرد و گفت: در دهه ۹۰ متوسط مصرف کود کشور ۱۱۹ کیلو گرم ودر حال حاضر متوسط مصرف کود کشور ۱۷۰ کیلوگرم است که این میزان مصرف کوددر گلستان در زراعت گندم، جو، کلزا و چغندر قند به عدد ۳۰۰ تا ۳۵۰ کیلوگرم رسیده است. که با توجه به این گلستان ،گندم بنیان کشور شناخته می شود که ۱۱ درصد گندم و۳۶ روز نان کشور در این استان تولید می شود باید در برنامه کوتاه مدت با ترویج و فرهنگ سازی مصرف کود های غیریارانه ای« ماکروکاملNPK، آلی و بیولوژیک» در کنار کود های شیمیایی ، رقم مصرف کود ها را در استان افزایش دهیم که این رقم در کشور های پیشرفته بین۵۰۰ الی۷۰۰ کیلوگرم است.
https://taharokno.ir/?p=16595