اخبار

سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان گفت: با تخصیص سه هزار تن کود دی آمونیوم فسفات به استان گلستان و استقبال کشاورزان از این نهاده به دلیل بارندگی‌های مناسب و آغاز کشت پاییزه، درخواست افزایش یک هزار تن مازاد بر سهمیه ارائه شده است.

 

مجید محمدی، سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان، در گفتگو با خبرنگار فارس در گرگان بیان کرد: میزان مصرف کود در زمین‌های کشاورزی این استان نصف میانگین جهانی و یک‌سوم میانگین کشورهای پیشرفته است. وی با اشاره به لزوم حرکت ترکیب مصرف کودهای کشاورزی به سمت استانداردها افزود: درگذشته ۸۰ درصد از کودهای مصرفی ازت، ۱۵ درصد فسفات و ۵ درصد پتاس بود که با اقدامات ترویجی و آموزشی طی سال‌های اخیر، این نسبت‌ها به استاندارد نزدیک‌تر شده و به ترتیب به ۷۰ درصد ازت، ۲۰ درصد فسفات و ۱۰ درصد پتاس تغییریافته است. محمدی خاطرنشان کرد: باتوجه‌به پیش‌بینی‌های اداره کل هواشناسی استان، احتمال بروز پیامدهای ناشی از تنش‌های محیطی و غیرزیستی وجود دارد؛ بنابراین، استفاده از کودهای یارانه‌ای در گروه‌های فسفاته شامل «سوپر فسفات تریپل، سوپر فسفات ساده و دی آمونیوم فسفات» و گروه کودهای پتاسه شامل «سولفات پتاسیم و کلرور پتاسیم» که عناصر ضروری خاک و گیاه را تأمین می‌کنند، اجتناب‌ناپذیر است. وی همچنین گفت:  ۱۳ هزار و ۵۲۱ تن انواع کود کشاورزی ازت، فسفاته و پتاسه در انبارهای استان ذخیره است. محمدی با تأکید بر خوداتکایی در تأمین و مصرف کودهای کشاورزی ابراز کرد: ۸۵ درصد از تأمین کودهای فسفاته و پتاسه از منابع داخلی انجام می‌شود که در این میان، کود اوره با ۱۰۰ درصد تأمین داخلی، بیشترین سهم را دارد.

 

وی همچنین در خصوص تخصیص سه هزار تن کود دی آمونیوم فسفات به استان گفت: با توجه به بارندگی‌های مناسب و آغاز کشت پاییزه، استقبال خوبی از سوی کشاورزان برای مصرف این نهاده راهبُردی مشاهده شده است. سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان گفت: پیشنهاد افزایش یک هزار تن مازاد بر سهمیه نیز ارائه شده و انتظار داریم نظارت بیشتری بر مصرف و فروش این کود اعمال شود تا رکورد جدیدی نسبت به دهه‌های اخیر در این استان ثبت شود.
 
https://farsnews.ir/Parisa_masoudi/1730655594618513433