معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی در ششمین همایش سالانه آموزشی – ترویجی معرفی محصولات سبد کودی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان رضوی مطرح کرد:
رشد محصولات کشاورزی با اجرای طرحهای تغذیه گیاهی
به گزارش رابط روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان خراسان رضوی؛محمد میری معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در ششمین همایش سالانه آموزشی – ترویجی معرفی محصولات سبد کودی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان رضوی گفت: در سال زراعی گذشته، با اعمال روشهای بهینهسازی تغذیه و اجرای طرحهای تغذیه گیاهی، شاهد افزایش ۴۰ درصدی تولید گندم نسبت به سالهای قبل بودهایم.
محمد میری دیسفانی، امروز در حاشیه همایش آموزشی و ترویجی معرفی سبد محصولات کودی خدمات حمایتی کشاورزی خراسان رضوی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از چالشهای اصلی کشاورزی در استان خراسان رضوی، موضوع حاصلخیزی خاکها است. این استان با اقلیم خشک و نیمهخشک، با کمبود ماده آلی در خاک مواجه بوده و استانداردهای حاصلخیزی بسیار پایینتر از حد انتظار است. برای افزایش حاصلخیزی خاک، نیاز است تا کشاورزان به استفاده از کودهای آلی و شیمیایی روی بیاورند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: استفاده از کودهای دامی پوسیده و کودهای عالی، اگرچه میتواند مؤثر باشد، اما فرآیند تولید و تأمین این کودها معمولاً هزینهبر و پیچیده است. لذا ضروری است که کشاورزان به دنبال کودهای جایگزین، بهویژه کودهای شیمیایی تحت نظر مؤسسات تحقیقات آب و خاک و وزارت جهاد کشاورزی باشند.
وی افزود: افزایش عملکرد و کیفیت محصولات کشاورزی هدف اساسی ما است. در سال زراعی گذشته، با اعمال روشهای بهینهسازی تغذیه و اجرای طرحهای تغذیه گیاهی، شاهد افزایش ۴۰ درصدی تولید گندم نسبت به سالهای قبل بودهایم. یکی از عوامل موفقیت در این زمینه، توسعه استفاده از کودهای ریزمغذی و مکملهای رشد بوده است.
میری دیسفانی گفت: در خصوص تأمین و توزیع کود، دفتر جهاد کشاورزی استان تلاش میکند تا نهادهای مورد نیاز را برای کشاورزان تأمین کند. در حال حاضر، برای تأمین کودهای مختلف، بهویژه فسفات و پتاس، اقدامات زیادی انجام شده است. در حال حاضر بالغ بر ۱۰۰۰ تن کود در استان در حال تامین است و توزیع آن بین کشاورزان در حال انجام است.