به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان قم،
حسین زند مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان قم گفت: عملکرد شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، بعنوان بزرگترین و اولین شبکه رسمی تامین و توزیع کودهای کشاورزی در ایران عليرغم چالشهاي گوناگون قابل قبول بوده است.
شرکت خدمات حمایتی کشاورزی علیرغم همه مشکلات و چالش ها از جمله تحریمهای ظالمانه، کمبود منابع مالی و غیره موفق به اجرای صددرصد برنامه ابلاغی و تامین و توزیع کودهای کشاورزی در سال 1401 گردید، که دستاورد بسیار ارزشمندی است. درسال 1402 و از ابتدای سالجاری تاکنون بیش از 80 درصد برنامه ابلاغی کودهای یارانه ای استان قم تامین و تدارک شده است.
مهندس زند افزود: حمایت از تولید داخلی کودهای کشاورزی با استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان مدتهاست که در دستور کار شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قرار دارد. شرکت خدمات حمایتی کشاورزی بعنوان مجری طرح خودکفائی کودهای کشاورزی، طی سه سال گذشته با پشتیبانی اجرائی از تولید دانش بنیان کودهای کشاورزی در ایران، گام های موثری در مسیر تامین بهینه کودهای مورد نیاز بخش کشاورزی از منابع داخلی و افزایش و ایجاد ظرفیت های تازه در این زمینه برداشته است. در همین راستا بیش از 30 پروژه خودکفایی کشاورزی در کشور با ظرفیت حدود 3.8 میلیون تن برای انواع کودهای کشاورزی در دستور کار قرار گرفته است که تاکنون تعداد 20 پروژه آن به تولید و بهره برداری رسیده است و نکته قابل توجه اینکه درحدود 2 میلیون تن از پروژهای خودکفایی به کودهای فسفاته و پتاسه اختصاص دارد. نکته مهم ديگر، استفاده از حداکثر ظرفيتهاي داخلي توليد کود در کشور است که خوشبختانه اين شرکت توانست، از مجموع 3.07 میلیون تن انواع کود تأمين شده در سال 1401، مقدار 2.7 میلیون تن معادل 88 درصد را از توليدکنندگان داخلي کودهاي کشاورزي تأمين نموده و پس از اطمينان از عدم وجود ظرفيت تأمين داخلي، مابقي را به ميزان 12 درصد از کل مقدار کود تأمين شده؛ از منابع خارجي و بهموقع وارد کشور کند. بدین ترتیب با تامین 2.7 میلیون تن کود کشاورزی از منابع داخلی در سال 1401، نسبت به مقدار تامین کودهای کشاورزی از منابع داخلی در سال 1400 به مقدار 2.13 میلیون تن، شاهد 26% رشد در تامین کودهای کشاورزی از منابع داخلی هستیم که این موضوع نیز دستاورد مهم دیگری برای شرکت و طرح خودکفائی کودهای کشاورزی بشمار می رود.
حسین زند گفت: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی علاوه بر تامین و تدارک و توزیع کودهای کشاورزی یارانه ای در حال حاضر با نزدیک به 80 شرکت داخلی تولیدی کودهای کشاورزی تفاهمنامه همکاری دارد و بدین ترتیب یک سبد کودی کامل شامل کودهای شیمیایی یارانه ای و بیش از 800 محصول تولیدی داخلی کودهای کشاورزی از طریق شبکه رسمی توزیع این شرکت در سراسر کشور( بیش از 3500 کارگزار توزیع نهاده های کشاورزی) ، در دسترس کشاورز ایرانی قرار گرفته است.
وی افزود حساسیتهای موجود در مباحث تغذیه گیاهی و امنیت غذائی باعث شد در زمینه تولید محصولات کشاورزی در سال جاری، شاهد رشد چشمگیری باشیم که با توجه به میزان بارش و وضعیت منابع آبی کشور، بدون مدیریت شایسته شرکت شرکت خدمات حمایتی کشاورزی برای تامین و توزیع کودهای کشاورزی یارانه ای علی رغم تمامی مشکلات و موانع، عملاً ممکن نبود.
به همین منظور و در راستای بهبود تغذیه گیاهی، مصرف بهینه و متعادل انواع کودها در دستور کار استان قرار گرفت و خوشبختانه استان قم در سال 1401 در این زمینه رتبه اول کشور را کسب نمود و با وجود کاهش بارش باران در سراسر کشور، تغذیه خاک و گیاه به بهترین وجه به انجام رسیده و درحال حاضر شاهد هستیم که مقدار برداشت گندم در استان قم نسبت به قبل 30 درصد رشد داشته است.