به گزارش روابط عمومي شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان،
روز پنجشنبه مورخ ۱۱ خرداد ماه ۱۴۰۲ دکتر مهاجر معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت با استانداری گیلان (دکتر عباسی) ملاقات داشتند.
در این نشست دکتر محمدی (رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان)، دکتر کوچکی نژاد(نماینده شهرستان رشت)،مهندس سهراب سهرابی(مجری طرح گندم)،مهندس اسحاقی (معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار)،مهندس موسوی( معاون بهبود تولیدات گیاهی)،مهندس حسن پور(مدیر کل تعاون روستایی) و مهندس حسن همتی( مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان)حضور داشتند.
علیرضا مهاجر با بیان اینکه باید از تمامی اراضی کشاورزی در گیلان بهرهبرداری لازم انجام شود
وی با اشاره به نقش موثر کشت دیگر محصولات کشاورزی در گیلان در رشد اقتصادی کشور و منطقه گفت: آن دسته از اراضی که کشت برنج در آن به خوبی انجام نمیشود باید به کشت دیگر محصولات کشاورزی روی آورده و آن را به کشورهای حاشیه خزر مثل روسیه صادر کنند زیرا که درآمد اقتصادی آن به مراتب از کشت محصول برنج بیشتر است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت با تاکید بر لزوم توجه به کاهش استفاده از کود فسفات و پتاسیم در اراضی کشاورزی گیلان بیان کرد: ۹۱ درصد از اراضی شالیزاری گیلان عاری از فسفات و ۷۵ درصد عاری از پتاست است، از این رو وزارت جهاد کشاورزی در تلاش برای تزریق کود شیمایی به اراضی شالیزاری قبل از آغاز فرآیند نشاء میباشد.
مهاجر با بیان اینکه در حوزه تحقیقات برنج در کشور با عقب ماندگی مواجه هستیم، تصریح کرد: در رابطه با بحث تحقیقات برنج در کشور بسیار عقب هستیم زیرا اکر در این خصوص به خوبی اقدام میشد دیگر شاهد چنین مشکلاتی در این استانها نبودیم، از این رو باید برنجی در گیلان کشت شود که در مقابل کم آبی مقاوم است.وی، یکی از مهمترین عامل ترغیب کشاورزان به کشت ارقام پرمحصول و با کیفیت برنج را برندسازی آن دانست و تصریح کرد: اختلاف قیمت برنج بین کشاورز مصرف کننده بسیار زیاد است که کشاورزان را هرساله متضرر میکند لیکن در خرید و فروش برنج باید منافع تولید کننده و مصرف کننده دنبال شده و تنها راه برای انجام این مهم برندسازی محصول برنج است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت از تحت پوشش قرار دادن جهش تولید، تمامی اراضی زیر دیم در گیلان خبر داد و بیان کرد: بر اساس آمار در گیلان ۴۰ هزار هکتار اراضی زیر دیم وجود وارد که با تفاهمنامهای با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در تلاشیم تمامی این اراضی را زیر پوشش جهش تولید و بیمهای قرار دهیم.