اخبار

به گزارش  روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان

کارگاه آموزشی مدیریت تغذیه، علف های هرز و آفات و بیماری ها ، مدیریت مصرف آب با حضور پیمانکاران تکثیری کار بذر گندم و کارشناسان شرکت های تولید کننده بذر در محل سالن اجتماعات موسسه تحقیقات پنبه کشوربرگزار شد. در این کارگاه آموزشی ابتدا دکتر حق نما مدیر حفظ نباتات سازمان درباره شناسایی و مدیریت مبارزه با علف های هرز وآفات و بیماری های گندم مطالبی بیان کرد: 1-تاثیر بیماری بر رشد، نمو و عملکرد گندم2- استفاده از سموم مناسب در بهترین زمان با کمترین هزینه3- زمان سمپاشی4-- تاثیر زمان سمپاشی بر کنترل علف های هرز و آفات بیماری ها5- بکار گیری از سیستم های نوین سمپاشی جهت افزایش کارائی و کاهش هزینه تولید در ادامه خانم دکتر عبداللهی محقق تغذیه و معاون فنی شهرستان بندر گز در مبحث تغذیه ومدیریت مصرف سرک افزود: زمان صحیح مصرف کود براساس رشد فیزیولوژیک گیاه و شرایط اقلیمی می تواند علاوه بر افزایش کارایی کود تاثیر بسزایی در افزایش عملکرد داشته باشد : و به پیمانکاران تکثیری بذر گندم وجو توصیه کرد: می توانند برای تهیه کود سرک مورد نیاز خود به شهرستانهای منطقه مراجعه و از طریق کارگزاری های شرکت خدمات حمایتی کشاورزی تهیه کنند و در صورت پنجه زنی مزارع نسبت به پخش کود اوره و کلرور پتاسیم بصورت سرک اقدام نمایند. وی تاکید کرد: با توجه به کمبود فسفر در بیش از ۷۰ درصد از خاکهای استان و کمبود پتاسیم در ۵۰ درصد از خاکهای استان کشاورزان جهت رسیدن به عملکرد مطلوب مصرف کودهای فوق را جدی بگیرند و با توجه به اهمیت پتاسیم در مقاومت گیاه به تنشهای محیطی نسبت به مصرف سرک کودهای پتاسیمی از منابع کلرور پتاسیم و یا کودهای پتاس بالا همراه ازت اقدام نمایند ایشان بهترین زمان مصرف کود پتاسه را در پنجه زنی، شروع ساقه دهی، ظهور خوشه و تشکیل دانه عنوان کرد. در پایان کارشناسان و همچنین پیمانکار تولید کننده بذر گندم و جو هم سوالات خود را مطرح کردند که مدرسین ، پاسخ های لازم را به آنان ارائه دادند.