جزئیات مقاله

فرصت امروز مترجم: امیرآل علی

تقریبا تمامی افراد به دنبال راهکارهایی هستند که خلاقیت خود را افزایش دهند، با این حال در این رابطه عدم انجام برخی از کارها حتی مهم تر خواهد بود. علت این امر به این خاطر است که برخی از عادت ها باعث می شود تا تلاش های شما در این زمینه کاملا بدون نتیجه باقی بماند. در حال حاضر با توجه به قرنطینه خانگی به خاطر ویروس کرونا، فرصتی ایده آل برای اعمال تغییرات لازم و خودسازی مهیا شده است. در این رابطه با افزایش خلاقیت خود می توان پس از طی کردن این مرحله سخت، فرصت های جدید را بدون از دست دادن زمان، مورد استفاده قرار داد. در این راستا به بررسی 10 عادت منتخب، خواهیم پرداخت.

1-استفاده بیش از حد از تلفن همراه

همه افراد بیش از حد نیاز از تلفن همراه خود استفاده می کنند. در این رابطه شبکه-های اجتماعی را باید بزرگ‏ترین تلف‏کننده زمان افراد تلقی کرد. اگرچه نمی توان انتظار داشت که به صورت کامل تکنولوژی را کنار بگذارید و دلیل نیز برای این موضوع وجود ندارد، با این حال شما باید یک برنامهریزی درست برای آن داشته باشد. نتایج جدیدترین تحقیقات نشان می دهد که نگاه کردن به صفحه گوشی برای طولانی مدت، آسیب های جدی را به چشم وارد می کند. همچنین به علت امواج آنتن آن، به مرور با خطر ابتلا به انواع بیماری ها مواجه خواهید شد. همچنین این موضوع باعث می شود تا شما زمان کمتری را برای پرداختن به اقدامات به مراتب مهم تر داشته باشید. در نهایت توجه داشته باشید که در هنگام انجام کارهایی که به تمرکز بالا نیاز دارد، ضروری است تا تلفن همراه خود را کنار بگذارید. علت این امر به این خاطر است که حتی یک نوتیفیکیشن ساده می تواند به صورت کامل تمرکز شما را برهم زده و شما را برای مدتی طولانی درگیر خود کند. نتایج تحقیقات نشان می دهد افرادی که در هنگام کار خود گوشی تلفن همراه را خاموش می-کنند، نه تنها سرعت و کیفیت بالاتری را در انجام کارها دارند، بلکه در عملکرد و تصمیمات آنها می توان خلاقیت بیشتری را مشاهده کرد.

مطلب مرتبط: چگونه عادت های بد و مخرب خود را کنار بگذاریم

2-شب‏ زنده‏ داری

اگر دیروقت بخوابید، شما عملا به دوبرابر ساعت خواب بیشتر نیاز خواهید داشت تا در سطح عادی خود قرار گیرید. در غیر این صورت تا پایان روز، احساس خستگی با شما باقی خواهد ماند. از یک ذهن خسته ابدا نمی توان انتظار خلاقیت را داشته باشید. اهمیت این موضوع به حدی بالا است که نابغه های جهان نظیر آلبرت اینشتین به این موضوع توجه زیادی را داشته و همواره یک برنامه دقیق برای خود داشته است. در این رابطه حتی ممکن است با توجه به نیاز بدنی خود، به یک خواب کوتاه در اواسط روز هم نیاز داشته باشید. در این رابطه بهترین راهکار این است که قبل از ساعت 12 بخوابید، درواقع یک برنامه خواب منظم و درست، بهترین کمک نه تنها برای افزایش خلاقیت، بلکه برای کمک به سلامت خودتان خواهد بود.

3-تمایل زیاد به پاسخ مثبت دادن

اگرچه ممکن است در ابتدا تصور کنید که این ویژگی کاملا مثبت محسوب می شود، با این حال این اقدام تنها باعث می شود تا امکان اجرای هیچ برنامه ای وجود نداشته باشد. درواقع راز موفقیت این است که در برابر خواسته های افراد بیشتر پاسخ منفی بدهید. درواقع شما به عنوان فردی که هدفی را برای خود مشخص کرده است، دیگر نمی توانید همه چیز را مورد توجه قرار دهید. این مسئله که صرفا اجراکننده برنامه ها و خواسته های دیگران باشید، در نهایت باعث می شود تا به فردی صرفا مقلد تبدیل شده و از تفکر عمیق و اجرای برنامه های خود باز بمانید. در این رابطه بهتر است تا برنامه روزانه خود را با اطرافیان در میان بگذارید تا آنها بتوانند شما را درک کنند. در غیر این صورت ممکن است از پاسخ منفی شما ناراحت شوند.

4-محیط کاری نامناسب

محیط تاثیر بسیار زیادی را بر روی وضعیت افراد دارد. برای مثال نتیجه یک تحقیق ساده نشان می دهد که اگر دفتر کار راحت نباشد، عملا احتمال بروز خلاقیت از بین خواهد رفت. درواقع شما باید در یک آرامش خوب قرار داشته باشید تا ذهن شکوفا شود. در این رابطه شما باید اقدامات لازم را انجام داده و تا حد امکان صداهای مزاحم را کاهش دهید. برای مثال می توان از هدفون های کاهش صدا در هنگام انجام کارها استفاده کرد. درواقع به هر میزان که محیط ساکت تر باشد، آرامش درونی شما نیز افزایش یابد، احتمال خلاقیت نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

5-عدم خواب کافی

برخی از افراد تصور می کنند که اگر کمتر بخوابند، این امر به عادت آنها تبدیل خواهد شد، با این حال این امر تنها باعث می شود که نیاز شما تامین نشده و پس از مدتی با انواع مریضی ها مواجه شوید. به همین خاطر تفاوتی ندارد که حجم کاری شما چقدر است، بدون شک اگر خواب کافی داشته باشید، در مدت زمان به مراتب کمتری قادر به انجام فعالیت ها خواهید بود. به همین خاطر هیچ گاه از اهمیت استراحت کافی غافل نشوید.

6-تلاش برای انطباق با شرایط موجود

افراد موفق و خلاق آنهایی هستند که همواره به دنبال راه حل های ساده تری هستند. برای مثال چرخ توسط فردی اختراع شده است که تصمیم گرفته است که بارها را دیگر به روش سابق حمل نکند. درواقع تمامی پیشرفت های تاریخ با همین دیدگاه شکل گرفته است. به همین خاطر باید همواره به دنبال راهکارهای جدیدتری باشید و انجام کارها به یک روش خاص را فراموش کنید.

7-عدم پیگیری اخبار

به هر میزان که آگاهی شما افزایش پیدا کند، وسعت دید ذهن نیز ارتقا خواهد یافت. برای مثال اگر شما از یک اتفاق جدید بی-خبر باشید، بدون شک احتمال بروز خلاقیت متناسب با شرایط جدید صفر خواهد بود. همچنین کسب دانش به شما کمک خواهد کرد تا خلاقیت های تاثیرگذارتری را داشته باشید. درواقع هر نوع خلاقیتی را نمی توان کارآمد تلقی کرد.

8-ماندن در منطقه امن

منطقه امن به محدوده ای اطلاق می شود که افراد بیشترین زمان خود را در آن گذرانده و تصور می کنند که اگر از آن خارج نشوند، اقدام بدون ریسک را انجام داده اند. این امر در حالی است که در بازار به شدت رقابتی حال حاضر، این مسئله تنها باعث خواهد شد تا جایگاه فعلی را نیز از دست بدهید. درواقع با توجه به این امر که همه ما تنها یک بار در این جهان زندگی خواهیم کرد، عملا دلیلی برای این حجم از محافظهکاری وجود ندارد. به همین خاطر از انجام اقدامات جدید واهمه نداشته و شکست را پایان کار تلقی نکنید. برطبق یک جمله معروف، موفق ترین افراد آنهایی هستند که بیشتر از سایرین شکست خورده اند با این حال ناامید نشده اند. در این رابطه فراموش نکنید که اگر کاری را انجام دهید که مورد علاقه شما نیست، عملا شانسی برای بروز خلاقیت در آن نخواهید داشت. برای مثال رید هاستینگز موسس نتفلیکس به این علت موفق شد که دست به یک خلاقیت جدید و کاملا وفق بزند که به این حوزه بیشترین علاقه را داشت. به همین خاطر به جای امتحان همه راه ها برای رسیدن به تفکر خلاق در کار خود، ابتدا نسبت به این موضوع اطمینان پیدا کنید که آیا واقعا در مسیر علاقه خود گام برمی دارید؟

مطلب مرتبط: 3 روش برای غلبه بر عادت نامناسب تعویق در کارها / کار امروز را به فردا نیندازید

9-توجه بیش از حد به دیگران

این امر که به جای خودسازی، صرفا مقلد سبک زندگی افراد دیگر باشید، باعث می شود تا مسیر زندگی درستی را پیدا نکرده و امکان رشد خود را کاملا محدود کنید. این امر در حالی است که افراد با یکدیگر متفاوت بوده و این امر بسیار طبیعی است که سبک زندگی ها نیز تفاوت هایی را داشته باشد. درواقع علت موفقیت یک فرد این است که وی سبک زندگی متناسب با خود را اجرا کرده است. بدون شک اجرای آن توسط شما بالاترین نتیجه ممکن را به همراه نخواهد داشت. همچنین اگر فردی باشید که نیاز به تایید دیگران دارد، بدون شک حتی در صورت در اختیار داشتن یک ذهن کاملا خلاق، جسارت اجرایی کردن آنها را به دست نخواهید آورد. درواقع با نگاهی به حتی انقلابی ترین طرح ها نیز متوجه ایده اولیه بسیار ساده آنها خواهید برد. به همین خاطر هیچ گاه نباید خودتان را دستکم بگیرید. برای افزایش اعتماد به نفس پیدا کردن دوستانی روحیهبخش و ورزش مداوم، دو فاکتور طلایی محسوب می شود.

10-تردید بیش از حد

از دل یک ذهن خلاق، ایده های جدید بیرون می آید، با این حال این پایان کار نبوده و شما باید سریعا ایده خود را به اجرا درآورید. در این رابطه فراموش نکنید که با تلف کردن حتی یک روز، این احتمال وجود دارد که ایده شما، به ذهن فردی دیگر خطور کرده و وی از آن استفاده کند. در این رابطه شکست خوردن امری طبیعی بوده و بخشی از مراحل رشد شما محسوب می شود. درواقع تمامی نصیحت ها جنبه تئوری داشته و شما در حین انجام کار، متوجه بسیاری از مسائل، مشکلات، اشتباهات و اقداماتی که باید برای خودتان انجام دهید، خواهید شد.

 

روابط عمومی و امور بین الملل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی