تهیه سند جامع علمی لازمه دستیابی گلستان به اقتدار غذایی


تاریخ ارسال :

۲۱ مهر ۱۴۰۰

تهیه سند جامع علمی لازمه دستیابی گلستان به اقتدار غذایی

روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان



حمید  هزار جریبی  مدیر  شرکت خدمات  حمایتی  کشاورزی  از تهیه  سند جامع  علمی  لازمه دستیابی گلستان  به  اقتدار غذایی  خبرداد:این استان در تولید ۱۶ محصول راهبردی کشور شامل دانه‌های روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک (برنج)، پیله تر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را دارد که نشان دهنده نقش و اهمیت کشاورزی منطقه در توسعه و خودکفایی کشور است.گلستان یکی از قطب‌های مهم تولید محصولات کشاورزی به ویژه دانه روغنی کلزا به شمار می‌رود و به گفته کارشناسان دانه‌های روغنی این منطقه از شمال کشور با توجه به شرایط مساعد جوی و بارندگی، ظرفیت کشت سالانه ۵۵ تا ۷۰ هزار هکتار دانه روغنی را دارد.مطابق گزارش سازمان جهادکشاورزی گلستان، در سال زراعی جاری (۱۴۰۰ - ۱۳۹۹) افزون بر ۵۰ هزار هکتار زمین زراعی استان به زیر کشت دانه روغنی کلزا اعم از ۳۰ هزار هکتار آن آبی و بقیه به صورت دیم رفت که ۷۰ هزار تن محصول از این سطح با توجه به وجود خشکسالی برداشت و روانه کارخانه های روغن کشی شد.همچنین سال گذشته از ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت محصول سویا در گلستان حدود ۲۴ هزار تن محصول برداشت شد. سالانه حدود پنج میلیون تن محصول در حوزه‌های دام، زراعت، باغبانی، شیلات و آبزیان و جنگل و مرتع تولید می‌شود و همچنین تولید روزانه ۸۰۰ تا ۷۰۰ تن مرغ گوشتی، توان تولید جوجه یک روزه برای صادرات، تولید تخم مرغ، پای مرغ، گیاهان دارویی از جمله زعفران، میگو و مرکبات و ادوات کشاورزی از دیگر ظرفیت‌های محسوس این استان شمالی به ‌حساب می‌آید.این استان با بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت و جای دادن هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا در همسایگی سه استان مازندران، خراسان شمالی و سمنان و کشور ترکمنستان قرار دارد و در تولید محصولات کشاورزی از جایگاه ممتازی در کشور برخوردار است به طوری که بخش کشاورزی این استان ۲۱۴ هزار خانوار بهره بردار معادل ۳۸ درصد اشتغال خالص را به خود اختصاص داده است.کارشناسان کشاورزی گلستان بر  این باورند توسعه کشاورزی در این استان مستلزم تعریف نقشه راه  علمی با تکیه بر موارد کلیدی مانند افزایش بهره‌وری آب و توسعه کشاورزی حفاظتی با هدف حفظ رطوبت خاک و افزایش موادعالی آن است.همچنین از نگاه فعالان حوزه کشاورزی، تامین بذر غنی شده برای محصولات راهبردی مانند گندم و جو می‌تواند باعث پایداری تولیدات کشاورزی در گلستان شود و در کنار آن توسعه صنایع تبدیلی، تقویت صادرات، نوسازی ماشین آلات، ارائه آموزش به کشاورزان برای شناخت بهتر نوع خاک برای کشت محصول مناسب از دیگر راهکارهای قرارگیری این استان در مسیر خودکفایی بیشتر در تولیدات غذایی است.