مزایا و مکانیسم اثر کود بیولوژیک در تولیدات کشاورزی و تداوم کشاورزی پایدار


تاریخ ارسال :

۱۰ مهر ۱۴۰۰

مزایا و مکانیسم اثر کود بیولوژیک در تولیدات کشاورزی و تداوم کشاورزی پایدار

به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان،



مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان از مزایا و مکانیسم اثر کودهای بیولوژیک در تولید محصولات کشاورزی  با آگاهی و خدمات مشاوره ای و ترویجی از طریق کارشناسان فنی کارگزاری  های توزیع نهاده های کشاورزی استان خبر داد.

دکتر صالح محمدی با بیان اینکه کشاورزی پایدار در راستای مصرف کودهای زیستی و بیولوژیک میباشد. استفاده از این کودها سبب؛

کمک به توسعه سریع سیستم ریشه ای،تقویت بنیه نهال ها و بهبود رشد آنها در سال اول انتقال، افزایش جذب آب و مواد غذایی، افزایش قدرت تحمل درختان به تنش های محیطی غیر زنده(خشکی و شوری و....) و عوامل زنده (بسیاری از بیماریهای خاکزاد)، کاهش میزان مصرف کودهای ازته لازم و نهایتاً افزایش عملکرد محصول،از مزایای استفاده از این کودها می باشد. مکانیسم اثر این کودها وجود باکتریهای تثبیت کننده نیتروژن (ازت) در  این محصول موجب فراهم شدن مقدار مناسبی از نیتروژن برای درختان تلقیح شده می گردد. بعلاوه این باکتریها با تولید انواع تنظیم کننده های رشد گیاه مانند اکسین،جیبرلین و سیتوکینین،مورفولوژی و فیزیولوژی ریشه و در نتیجه جذب آهن و مواد غذایی راتغییر می دهند. از طرفی این باکتریها با ترشح انواع آنتی بیوتیکها سیانید هیدروژن،سیدروفور و آنزیم های لیتیک قادر به کنترل برخی از عوامل بیماری زای ریشه می باشند.