معرفی آفت شپشک استرالیایی و لزوم کنترل آن در تولید محصولات کشاورزی


تاریخ ارسال :

۱ شهريور ۱۴۰۰

معرفی آفت شپشک استرالیایی و لزوم کنترل آن در تولید محصولات کشاورزی

به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان،



 

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان از معرفی و شناسایی آفت شپشک استرالیایی با آگاهی و خدمات مشاوره ای از طریق کارشناسان فنی کارگزاری  های توزیع نهاده های کشاورزی استان خبر داد.

دکتر صالح محمدی با بیان اینکه شپشک استرالیایی که اصل آن از کشور استرالیا می باشد همراه با نهال های مرکبات از ایتالیا وارد ایران شد.این شپشک علاوه بر مرکبات روی گل ابریشم، افرا،کاج،گل طاووس  و بسیاری از گیاهان زینتی و غیر زینتی و جنگلی دیده می شود. این شپشک به برگ میوه و شاخه های جوان و حتی شاخه های مسن حمله می کند و علاوه بر تغذیه از شیره ی گیاه میزبان شاخ و برگ ان را با ترشحات شیرین بدن خود آلوده می کند و در نتیجه محیط مساعدی را برای رشد قارچ دوده یا فوماژین فراهم می سازد. قارچ دوده سطح برگ و شاخه را پوشانده،مانع تنفس گیاه و رسیدن نور به سطح آن می شود و بالاخره باعث ضعف و خشک شدن قسمتهای آلوده می شود.

 

این آفت بسته به مناطق مختلف 2 تا 3 نسل در سال تولید کرده وزمستان را در مرحله ی تخم،پوره و یا حشره کامل سپری می کند.تخم گذاری در مناطق سردسیر از اواسط بهمن تا اوایل فروردین انجام می گیرد و افراد کامل اولین نسل از اواسط اردیبهشت ظاهر می شوند.مرحله ی جنینی در تابستان به پایان می رسد.پوره های جوان بسیار فعال بوده و به سمت سرشاخه های گیاهان در سطح زیری آنها جای می گیرند.این حشره به ندرت بر روی میوه دیده می شود.