به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان،
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان از پایداری شرایط آب و هوایی استان در روزهای آینده، دلایل گسترش بیماری قارچی بلاست و ضرورت آگاهی و شناخت از بیماری و لزوم پیشگیری و کنترل آن در زراعت برنج خبر داد.
دکتر صالح محمدی با بیان اینکه کشاورزان گیلانی با زیر کشت بردن بیش از دویست هزار هکتار(200000) شالیزار و زراعت برنج که کشت اصلی استان می باشد. نقش مهمی در افزایش ضریب امنیت غذایی کشور ایفا می نمایند. لذا هوشیاری و مراقبت از آسیب های احتمالی که ممکن است به این فعالیت استراتژیک کشاورزی وارد شود ضروری است. اهمیت شناخت و آگاهی شالیکاران از آفات و بیماری های شایع این زراعت و زمان دقیق مبارزه با آنها منجر به پایداری عملکرد و کیفیت محصول تولیدی خواهد شد.
بيماري بلاست یکی از بیماریهای مهم برنج می باشد. که در صورت وجود شرایط محیطی مناسب، سبب بروز اپیدمی و خسارت شدید بر روی ارقام حساس میشود. دلایل گسترش بیماری بشرح زیر میباشد؛
- مصرف بالای کود نيتروژن سبب افزايش آلودگي به بیماری بلاست میشود.
- میزان بارندگی، ابرناکی هوا و شبنم روی برگها نیز در بروز و گسترش بیماری تاثیرگذار است.
- شرایط محیطی مناسب جهت گسترش بیماری، دمای 28 - 25 درجه سانتيگراد و رطوبت نسبي بالای 90 درصد میباشد.
- درجه حرارت پایین آب سبب افزایش حساسیت گیاه به بیماری بلاست میشود.
- اگر میزبان حساس باشد تا زمانی که شرایط محیطی مناسب است، چرخه بیماری چندینبار تکرار میشود.