دلایل گسترش بیماری قارچی بلاست در شالیزارهای برنج


تاریخ ارسال :

۲۱ تير ۱۴۰۰

دلایل گسترش بیماری قارچی بلاست در شالیزارهای برنج

به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان،



مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان از پایداری شرایط آب و هوایی استان در روزهای آینده، دلایل گسترش بیماری قارچی بلاست و ضرورت آگاهی و شناخت از بیماری و لزوم پیشگیری و کنترل آن در زراعت برنج خبر داد.

دکتر صالح محمدی با بیان اینکه کشاورزان گیلانی با زیر کشت بردن بیش از دویست هزار هکتار(200000) شالیزار و زراعت برنج که کشت اصلی استان می باشد. نقش مهمی در افزایش ضریب امنیت غذایی کشور ایفا می نمایند. لذا هوشیاری  و مراقبت از آسیب های احتمالی که ممکن است به این فعالیت استراتژیک کشاورزی وارد شود ضروری است. اهمیت شناخت و آگاهی شالیکاران از آفات و بیماری های شایع این زراعت و زمان دقیق مبارزه با آنها منجر به پایداری عملکرد و کیفیت محصول تولیدی خواهد شد.

بيماري بلاست یکی از بیماری‌های مهم‌ برنج می باشد. که در صورت وجود شرایط محیطی مناسب، سبب بروز اپیدمی و خسارت شدید بر روی ارقام حساس می‌شود. دلایل گسترش بیماری بشرح زیر میباشد؛

  1. مصرف بالای کود نيتروژن سبب افزايش آلودگي به بیماری بلاست می‌شود.
  2. میزان بارندگی، ابرناکی هوا و شبنم روی برگ‌ها نیز در بروز و گسترش بیماری تاثیرگذار است.
  3. شرایط محیطی مناسب جهت گسترش بیماری، دمای 28 - 25 درجه سانتي‌گراد و رطوبت نسبي بالای 90 درصد می‌باشد.
  4. درجه حرارت پایین آب سبب افزایش حساسیت گیاه به بیماری بلاست می‌شود.
  5. اگر میزبان حساس باشد تا زمانی که شرایط محیطی مناسب است، چرخه بیماری چندین‌بار تکرار می‌‌شود.