به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان ،
حمید هزار جریبی مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان به نقل از معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان گفت: این روزها زمان برداشت محصولات کشت پاییزه مانند گندم و کلزا است و کشاورزان بعد از برداشت با هدف آماده شدن سریع زمین برای کشت بعدی اقدام به آتش زدن مزارع می کنند که روشی مرسوم اما اشتباه است و خسارتهای جبران ناپذیری به خاک و محیط زیست وارد می کند.
محمدرضا عباسی افزود: دلیل اصلی روی آوردن کشاورزان به آتش زدن کاه و کلش پاک شدن سریع زمین از بقایای گیاه قبلی و آسان شدن عملیات شخم برای محصول بعدی است، غافل از اینکه با این کار مواد آلی خاک از بین می رود.
او ادامه داد: این آتش سوزیها علاوه بر اینکه مشکلات زیست محیطی زیادی بر جای می گذارد، سبب تخریب بافت و ساختمان خاک، از بین رفتن میکرو ارگانیسم های خاک، کاهش حاصلخیزی زمین و کاهش میزان تولید به دلیل افت کیفیت خاک می شوند.
وی به کشاورزان توصیه کرد: به جای آتش زدن، عملیات خاک ورزی انجام دهند و بعد از برداشت محصول اول با استفاده از عملیات دیسک زدن و دیسک عمود بر هم، تسطیح و آبیاری مزرعه را برای کشت دوم در مدت یک هفته آماده و برای کشت نیز از دستگاههای کارنده مستقیم استفاده کنند.
او با بیان اینکه بقایای گیاهی محصولات؛ عناصر غذایی فراوانی مانند پتاس و ریز مغذی دارد ادامه داد: بقایای گیاهی خاصیت پوششی برای خاک دارند، جلوی تبخیر را می گیرند و ساختمان خاک را اصلاح و بهسازی می کنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان افزود: آتش نزدن، سبب کاهش حداقل دو نوبت آبیاری زمین می شود.
او گفت : پارسال محصول 250 هکتار و در چند روز اخیر 80 هکتار از گندمزارهای کلاله به دلیل بی احتیاطی در آتش زدن مزارع سوختند.