تامین بیش از 8 هزار تن کودهای فسفاته و پتاسه در آذربایجان غربی


تاریخ ارسال :

۲۷ مهر ۱۳۹۹

 تامین بیش از 8 هزار تن کودهای فسفاته و پتاسه در آذربایجان غربی

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی آذربایجان غربی گفت : در حال حاضر بیش از8 هزار تن از کودهای فسفاته و پتاسه در استان تامین شده و کشاورزان  با مراجعه به مراکز خدمات جهاد کشاورزی و اخذ حواله کودی می توانند از کارگزاران رسمی شرکت خدمات حمایتی کودهای مورد نیاز خود را تهیه نمایند.



به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، علیرضا قربانی افزود:از نظر تامین کود های فوق در این استان هیچگونه کمبودی وجود ندارد و کودهای یارانه دار طبق روال هر ساله از طریق کارگزاران شرکت خدمات حمایتی استان به شهرستان های آذربایجان‌ غربی تخصیص یافته است.

قربانی با اشاره به علل افزایش قیمت کودهای شیمیایی تصریح کرد: در سال‌های گذشته کود با ارز دولتی وارد کشور می‌شد اما در ماه‌های اخیر به دلایل مختلفی ارز  چهار هزار و 200 تومانی برای واردات کودهای شیمیایی تامین نشد و در حال حاضر با ارزنیمایی وارد کشور می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: افزایش قیمت کود های وارداتی فسفاته و پتاسه مربوط به تغییر منابع ارزی از رسمی به نیمایی بوده و بر اساس صلاحدید و تصمیمات عالی دولت صورت پذیرفته است که 15درصد از کود های مورد نیاز کشاورزان را شامل می گردد و مابقی از جمله کود اوره و سایر کودهای تولید داخل افزایش قیمت نداشته است .

قربانی تاکید کرد:  شرکت خدمات حمایتی کشاورزی به منظور رفاه حال تولیدکنندگان بخش کشاورزی دستورالعمل فروش مستقیم از انبار های سازمانی شرکت کشاورزان را صادر کرده است .

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی آذربایجان غربی  گفت : بر اساس این بخشنامه در مناطقی که کارگزاران به دلایل مختلف توان جذب سهمیه های کودی فسفاته و پتاسه را نداشته باشند، توزیع مستقیم  به کشاورز از طریق حواله کودی و به طور مستقیم از انبارهای شرکت خدمات خدمات حمایتی امکان پذیر است.

وی ادامه داد: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان در 6 ماهه اول سال جاری توانسته است 63 درصد سهمیه سالانه کود اوره را تامین و در اختیار کشاورزان عزیز قرار دهد و مابقی سهمیه به تدریج تا پایان سال تامین و توزیع می شود.

 وی همچنین ابراز امیدواری کرد، بهره برداران زحمتکش بخش کشاورزی با توجه به شرایط کنونی دولت و با رعایت اصول مدیریت مناسب مصرف از سوی کشاورزان و همچنین روش‌های نوین و علمی کود دهی از هدررفت مصرف کودهای یارانه‌ای جلوگیری و به صورت بهینه در اراضی کشاورزی خود استفاده کنند.