به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان،
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان با توجه به تاثیر قارچ های انباری بر زوال بذراز انجام فرایند ضدعفونی و رعایت اصول بهداشتی با انجام سرویس دستگاههای بوجاری، شستشو،سمپاشی دیوارها،سقف و...در سایت بوجاری و نگهداری بذر شرکت در رشت خبر داد.
دکتر صالح محمدی با بیان اینکه درک خصوصیات پیچیده ای که طول عمر بذر را کنترل می کنند، دارای اهمیت اکولوژیکی، زارعی و اقتصادی است. شرایط نگهداری نامناسب پس از برداشت، بخش بزرگی از عملکرد سالیانه را در انبار از بین می برد که قسمتی از آن به دلیل فعالیت های میکروبی در انبارها می باشد. خسارت ناشی از کپک های انباری بر اساس شرایط آب و هوایی، محصول و امکانات انبارداری متغیر است.
براساس نتایج به دست آمده از پژوهش ها، رطوبت اولیه بذر و شرایط نگهداری دو عامل مهم و تعیین کننده میزان هجوم بیماری ها در طی انبارداری بودند و این موضوع با تاثیر بر محتوای قندهای محلول و پروتئین محلول باعث زوال بذر و کاهش بنیه بذر و قابلیت حیات بذر گردید.