مونیتورینگ توصیه های فنی زراعی و باغی هواشناسی کشاورزی استان گلستان از طریق سامانه1559 باشگاه کشاورزان


تاریخ ارسال :

۸ تير ۱۳۹۹

مونیتورینگ توصیه های فنی زراعی و باغی هواشناسی کشاورزی استان گلستان از طریق سامانه1559 باشگاه کشاورزان

به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان



حمید هزار جرییی مدیر شرکت  خدمات  حمایتی کشاورزی  استان  گلستان ،  اطلا عات دیسکاشن  هواشناسی استان گلستان براساس توصیه های فنی زراعی و باغی و پیش بینی  جوی سه روز  آینده  مونیتورینگ ، از طریق  سامانه1559 باشگاه کشاورزان این  شرکت  به کشاورزان عزیز گلستانی به شرح ذیل  اطلاع  رسانی  گردید:

زراعت:

1-بذور خود مصرفی که کشاورزان در انبار نگهداری می کنند با توجه به گرم شدن هوا احتمال ،آفت زدگی دارد حتما ضد عفونی با قرص یا گاز بعمل آید.

2-کشاورزان محترم که قصد خشکه کاری دارند تا آخر خرداد ماه می توانند نسبت به کشت ارقام متوسط رس و دیر رس اقدام نمایند.و بعد از این تاریخ فقط می توانند از ارقام زودرس و ارقام محلی تا 10 تیر ماه اقدام کشت نمایند.

3- کشاورزان محترم شالیکار می توانند در مرحله 3 تا 4 برگی (شروع پنجه زنی )نسبت به مصرف کود سرک به میزان 100- 75 کیلوگرم به همراه آبیاری اقدام نمایند.

4– کشاورزان محترم نسبت به آماده سازی بستر کشتو (ترجیحا به روش حفاظتی)ذرت،سورگوم و یونجه در صورت تامین بودن رطوبت خاک  می توانند در روزهای آتی در اسرع وقت اقدام نمایند. و در صورت عدم تامین رطوبت خاک نسبت به آبیاری و سپس کشت اقدام نمایند.

5- کشاورزان محترم می توانند نسبت به وجین و مصرف کود سرک  همراه با آبیاری در صورت عدم وزش شدید باد در  مزارع گوجه فرنگی و محصولات جالیزی  می توانند اقدام نمایند.

6-تولید کنندگان محترم بذر گندم و جو و کلزا با توجه به بارندگی های احتمالی دپو بذر در محل سرپوشیده با رعایت فاصله ایزولاسیون انجام گیرد.

7-کشاورزان محترم کشت تابستانه تمامی کودهای یارانه ای در مراکز توزیع مجاز موجود می باشد تهیه حواله نسبت به تحویل کود از نزدیکترین مرکز خرید اقدام نمایند..

پنبه و دانه های روغنی :

8-با توجه به برداشت محصولات زمستانه کشاورزانی که قصد کشت سویا دارند نسبت به آبیاری و انجام عملیات خاکورزی و کشت بذر اقدام نمایند.

9- کشت سویا به روش  خاکورزی حفاظتی(با حفظ 30 درصد بقایای گیاهی)انجام گردد .

10-جهت   افزایش عملکرد سویا نسبت به تلقیح بذر با باکتری اقدام نمایید.

11-در مزارع آفتابگردان که در مرحله ستاره سو قرار دارند انجام آبیاری و سپس استقرار زنبور عسل انجام شود.

12-با توجه بهگرمای هوا و جهت جلوگیری از خسارت  سنک بذر خوار  کلزا ترجیحابا  جمع آوری بقایای کلزاو سپس  به شخم اقدام نمایند.

13-جهت کشت کنجد استفاده از ارقام مناسب توصیه موکد می شود.

14-بهترین  روش کشت کنجد هیرم کاری می باشد بنابراین پس از آبیاری و گاورو شدن  رطوبت خاک نسبت به عملیات آماده سازی کشت بذر اقدام شود.

15-کشاورزان عزیز در  صورت تمایل به کشت پنبهبعد از گندم یا کلزا،حتمااز ارقام زودرس استفاده نمایند.

16-با توجه به دمای بالای هوا کشاورزان عزیز برای جوانه زنی مناسب و یکنواخت مزرعه،آمادگی آبیاری سبک مزارع تازه کشت شده را داشته باشند.

17-پنبه کاران عزیز، بعد از برداشت کلزا زمین را آبتخت نموده و پس از جوانه زنی بذر کلزای ریزش کرده و شخم مزرعه ،بذر پنبه راکشت نمایند.

18-کشاورزانی که تمایل به کشت پنبه با روش کشاورزی / خاکورزی حفاظتی دارند، حتما برای برنامه ریزی مبارزه با علف های هرز، با کارشناس پهنه و محقق معین پنبه مشورت نمایند.

19-کشاورزانی که در زمان کاشت پنبه از ضد عفونی بذر غفلت کرده اند مراقب خسارت آفلات اول فصل به ویژه تریپس و طوقه بر باشند

20- برای کمک  به پنبه کاران عزیز، تیمی از اعضای هیات علمی موسسه تحقیقات پنبه کشور برای شهرستان های مختلف تعین شده است. پنبه کاران عزیز برای استفاده از خدمات مشاوره ای رایگان، شماره تماس محقق معین منطقه خود را از مرکز خدمات یا اداره جهادکشاورزی دریافت نمایند.

باغبانی:

21-باغداران محترم در باغات مرکبات که در مرحله فندقی شدن قرار دارند،نسبت به انجام کود سرک ازته (به شرط تامین رطوبت خاک )اقدام نمایند.

22-بدلیل افزایش دما (بالای 40 درجه)در روز جمعه و شنبه باغداران از انجام هر گونه عملیات محلولپاشی خودداری نمایند.

تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی:

23-کشاورزان محترم جهت کشت سویا و کنجد حتما از بذور اصلاح شده و معرفی شده توسط مرکز تحقیقات و طبق دستوراعمل فنی استفاده نمایند.

24-کشاورزان محترم حتما تاریخ کاشت و میزان بذر و تراکم بوته محصولات کشت تابستانه رعایت نمایند.

حفظ نباتات:

25-باغداران گرامی با اخذ مشورت از کارشناسان منطقه خود نسبت به سمپاشی باغات(مرکبات،زیتون،هسته دار....)جهت کنترل آفات و بیماری ها اقدام نمایند.

26-کشاورزان گرامی با توجه به پایداری نسبی شرایط جوی در روزهای آینده با اخذ مشورت از کارشناسان نسبت به مبارزه بیولوژیک یا شیمیایی با آفات در مزارع پنبه،سبزی و جالیز اقدام نمایید.

27- کشاورزانی که قصد کشت مستقیم (خشکه کاری) شالی را دارند ،حتما از علفکش ها پیش از کاشت و پیش رویشی برای کنترل علفهای هرز استفاده نمایند.