توزیع ۱۴۵ تن کود ترکیبی فسفات و پتاس در گراش؛ گامی هدفمند برای احیای خاک‌های زراعی


تاریخ ارسال :

۲۲ آذر ۱۴۰۴

توزیع ۱۴۵ تن کود ترکیبی فسفات و پتاس در گراش؛ گامی هدفمند برای احیای خاک‌های زراعی


به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان فارس،

حمید ابراهیمی‌زاده، مدیر این شرکت، از توزیع ۱۴۵ تن کود کشاورزی ترکیبی فسفات و پتاس در سطح شهرستان گراش از ابتدای سال جاری تا پایان ماه آبان خبر داد.

وی اشاره کرد که این کود ترکیبی به‌صورت هدفمند در پاسخ به آزمایش‌های خاک و نیازهای زراعی منطقه تأمین شده است.

ابراهیمی‌زاده گفت: در بسیاری از مزارع گراش، همزمان کمبود فسفر و پتاسیم مشاهده شده است؛ به‌همین دلیل، تصمیم گرفتیم به‌جای توزیع جداگانه، کودی ترکیبی و متناسب با شرایط خاک این منطقه را عرضه کنیم.

وی ادامه داد که این رویکرد نه تنها هزینه نهاده را برای کشاورز کاهش می‌دهد، بلکه عملکرد کود را به‌دلیل هماهنگی عناصر، افزایش می‌بخشد. فسفر رشد ریشه و گل‌دهی را تقویت می‌کند و پتاسیم، مقاومت گیاه را در برابر تنش‌های آبی و بیماری‌ها بالا می‌برد. ترکیب این دو در گراش، که با گرمای طولانی‌مدت و خاک‌های خشک مواجه است، ضرورتی استراتژیک محسوب می‌شود.

ابراهیمی‌زاده تأکید کرد که تمامی محموله‌ها از طریق شبکه رسمی کارگزاران و تحت نظارت مستمر توزیع شده و هیچ‌گونه اختلال یا واسطه‌گیری در این فرآیند رخ نداده است.

وی در ادامه گفت که با وجود چالش‌های جغرافیایی و نسبتاً کم‌آب بودن منطقه، کشاورزان گراش سال‌ها با وجود محدودیت‌ها، در تولید گندم، جو و برخی سبزیجات حضور فعال داشته‌اند و این حمایت نشان‌دهنده قدردانی از پایداری آن‌ها در بخش کشاورزی است.

در پایان، مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان فارس اعلام کرد که پیگیری تأمین سهمیه باقیمانده سال جاری و برنامه‌ریزی برای کودهای تکمیلی در فصل آینده، به‌ویژه با تمرکز بر کودهای زیستی، در دستور کار قرار دارد تا گراش نیز از مزایای کشاورزی تلفیقی و هوشمند بهره‌مند شود.