متوسط مصرف کود کشاورزی در گلستان ۳۵۰ کیلوگرم است


تاریخ ارسال :

۱۵ بهمن ۱۴۰۳

متوسط مصرف کود کشاورزی در گلستان ۳۵۰ کیلوگرم است


به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاوزی استان گلستان ؛

مجید محمدی سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان اظهار کرد: امروزه شاهد گرایش روزافزون به کشاورزی دقیق و مدرن هستیم چراکه با کشاورزی سنتی، امکان دستیابی به خودکفایی و پاسخگویی به نیاز کشور وجود ندارد.

سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان با اشاره به اینکه برابر آمار اعلامی ۷۵ تا ۸۰ درصد کشاورزی کشور سنتی و معیشتی و مابقی نیمه مدرن است، افزود: برای حرکت به سمت کشاورزی مدرن راهی جز توسعه مکانیزاسیون و ادوات کشاورزی، استفاده از بذور اصلاح شده، آفت‌کش‌ها، کودها و حاصلخیزی خاک وجود ندارد.

وی ابراز کرد: ما به طور متوسط حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد پتانسیل عملکرد را تولید می‌کنیم که باید خلأهای عملکردی را پیدا کرد.

 

 

 

محمدی تصریح کرد: در حوزه کشاورزی دو نوع کود وجود دارد شامل کودهای تکلیفی «یارانه‌ای» وغیرتکلیفی «غیریارانه‌ای» است مورد کشاورزان استفاده قرار می‌گیرد، توزیع کود غیریارانه‌ای در کنار کودهای یارانه‌ای می‌تواند به تولید اقتصادی کشاورزان کمک کند.

سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان گفت: در حال حاضر سبد محصولات کودی این شرکت حدود ۱۰ مورد از کودهای تکلیفی مشمول یارانه دولتی و ۸۰ نوع کود شیمیایی هم غیر تکلیفی بوده که یارانه‌ای به آنها تعلق نمی‌گیرد.محمدی با اشاره به مصرف کودها گفت: در دهه ۹۰ متوسط مصرف کود کشور یک‌صد و ۱۹ کیلوگرم و‌ در حال حاضر متوسط مصرف کود کشور یک‌صد و ۷۰ کیلوگرم است که این میزان مصرف کود در گلستان در زراعت گندم، جو، کلزا و چغندرقند به عدد ۳۰۰ تا ۳۵۰ کیلوگرم رسیده است. وی گفت: باتوجه‌به این که گلستان،گندم بنیان کشور شناخته می‌شود باید در برنامه کوتاه‌مدت با ترویج و فرهنگ‌سازی مصرف کودهای غیریارانه‌ای «آلی، بیولوژیک، ریزمغذی و کودهای سبز» در کنار کودهای شیمیایی، رقم مصرف کودها را در استان افزایش دهیم که این رقم در کشورهای پیشرفته بین ۵۰۰ الی ۷۰۰ کیلوگرم است.

https://farsnews.ir/Parisa_masoudi/1738239895836038365