بیش از ۳۰۰۰ تن کود دی آمونیوم فسفات در گلستان تحویل شد


تاریخ ارسال :

۵ آذر ۱۴۰۳

بیش از ۳۰۰۰ تن کود دی آمونیوم فسفات در گلستان تحویل شد


به گزلرش رابط روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان؛ به نقل از خبرگزاری مهر، سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان اظهار کرد: در دنیای امروزی کشاورزی مدرن، کشت محصولات زراعی یک تلاش علمی است که سنت قدیمی را با نوآوری ترکیب می‌کند برای دستیابی به این هدف، کشاورزان به طیف وسیعی از منابع، از تجهیزات تا کودهای پیشرفته متکی است.

وی با اشاره به اینکه کودهای سوپر فسفات جایگاهی کلیدی دارند و به عنوان یک منبع غذایی ضروری برای میلیون‌ها هکتار محصولات در سراسر جهان عمل می‌کنند، افزود: سفر، ماده مغذی اولیه کود فسفاته، در کنار نیتروژن و پتاسیم، یکی از سه عنصر اصلی موردنیاز گیاهان است.

سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان گفت: کمبود فسفر در خاک می‌تواند منجر به کاهش رشد گیاه، کاهش عملکرد محصول و سلامت کلی گیاه شود.

محمدی با بیان اینکه، کودهای فسفاته عمدتاً به سه شکل اصلی وجود دارد، اظهار کرد: سوپر فسفات منفرد (SSP) حدود ۱۶ درصد و سوپر فسفات تریپل (TSP) حدود ۳۹ درصد محلول در آب و دی آمونیوم فسفات(DAP)حدود ۴۶ درصد فسفر محلول در آب برحسب (P2o5) است و از این سه مورداستفاده بیشتر و برای خاک‌هایی که کمبود شدید فسفر دارند، می‌تواند گزینه خوبی باشد چراکه مصرف آن در کنار کودهای ازته و پتاسه می‌تواند به تولید اقتصادی کشاورزان کمک کند.

وی خاطر نشان کرد: امسال باید مطابق برنامه ابلاغی بیش از ۱۵۷ هزارتن انواع کودهای تک عنصری ازته، فسفاته و پتاسه تأمین شود که سهم کودهای فسفاته، بیش از ۲۶ هزار تن است.

سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان گفت: با شروع سال زراعی جدید کشت محصولات پاییزه سطح کشت گندم مطابق الگوی کشت از ۳۷۰ هزار هکتار به ۴۲۰ هزار هکتار افزایش یافته است و از طرفی با شروع کشت پاییزه و پراکنش بارندگی‌های مناسب شرایط را برای کشت محصولات زراعی مساعد کرده است همین امر موجب استقبال خوب کشاورزان به مصرف این نهاده استراتژیک شده است.

وی در ادامه افزود: در جهت حفظ امنیت غذایی و تولید پایدار کشاورزی و با تدابیری که از قبل اندیشیده شد با تخصیص سه مرحله کود دی آمونیوم فسفاتDAP به مقدار چهار هزار و ۵۰۰ تن از بندر امام خمینی (ره) به این استان انتقال داده شد و از این مقدار تا پایان آبان ماه سه هزار و ۶۸۳ تن به کارگزاری‌های استان جهت مصرف کشاورزان حمل شده است.

محمدی اظهار کرد: دو مرحله سهمیه جدید کود سوپر فسفات تریپلTSP هرکدام جداگانه در ماه‌های آبان و آذر به مقدار سه هزار تن تخصیص داده شد که از تخصیص سهمیه آبان ماه تاکنون هزار و ۶۹۳ تن به صورت فله به انبارهای سازمانی این شرکت حمل شده است و روزانه ۱۵۰ الی ۲۰۰ تن کود کیسه گیری و به انبار کارگزاری‌ها حمل می‌شود.

وی یادآور شد: حمل و نقل همزمانی کودهای فسفاته و اوره از بندر امام، و بر طرف کردن خلال دو ماهه، نیازمند زمان است لذا کشاورزان باید صبوری به خرج دهند تا مدت زمان باقی مانده فصل کشت، به تدریج این کود به مراکز توزیع حمل و در اختیار آنها قرار گیرد.

سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان در خطاب به کشاورزان گفت: باید بر اساس یارانه‌ای بودن کود، ابتدا آزمون خاک را انجام داده و از مشاوران کشاورزی برای نیازهای کودی خود استفاده کرد که با این امر کشاورز می‌تواند در مسیر تولید اقتصادی حرکت کند.

https://mehrnews.com/news/6296885/%D8%A8%DB%8C%D8%B4-%D8%A7%D8%B2-%DB%B3%DB%B0%DB%B0%DB%B0-%D8%AA%D9%86-%DA%A9%D9%88%D8%AF-%D8%AF%DB%8C-%D8%A2%D9%85%D9%88%D9%86%DB%8C%D9%88%D9%85-%D9%81%D8%B3%D9%81%D8%A7%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%DA%AF%D9%84%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%AA%D8%AD%D9%88%DB%8C%D9%84-%D8%B4%D8%AF