کمبود فسفر تولیدات کشاورزی را به خطر می‌اندازد


تاریخ ارسال :

۱۲ آبان ۱۴۰۳

کمبود فسفر تولیدات کشاورزی را به خطر می‌اندازد


هویت گیلان / به نقل از روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان ، مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی این استان با بیان اینکه بر اساس داده‌ها از طرح پایش خاک حدود ۷۰ درصد از خاک‌های کشور دچار کمبود فسفر هستند، گفت: این امر به شدت باروری خاک، تولید محصولات کشاورزی و امنیت غذایی را با خطر روبرو می‌کند

حسن همتی امروز در گفت‌وگو با هویت گیلان ضمن اشاره به مصرف کودهای فسفاته در سطح مزارع استان گیلان، اظهار کرد: برداشت عناصر غذایی خاک در فرایند تولید محصولات کشاورزی از یک سو و کاهش مصرف کود فسفاته از سوی دیگر موجب تخلیه بنیه عناصر غذایی خاک شده است

وی با بیان اینکه بر اساس داده‌ها از طرح پایش خاک حدود ۷۰ درصد از خاک‌های کشور دچار کمبود فسفر هستند، گفت: این امر به شدت باروری خاک، تولید محصولات کشاورزی و امنیت غذایی را با مخاطره روبرو می‌کند

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان با عنایت به نقش و تأثیر بی‌بدیل کودهای فسفاته در کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی و ارتقای سطح سلامت جامعه، بیان کرد: طی سال‌های گذشته کم مصرفی در کودهای فسفاته به یکی از دغدغه‌های مهم کارشناسان و مدیران بخش کشاورزی تبدیل شده بود

همتی درمورد تامین و تدارک کود فسفاته مورد نیاز کشور از محل تولیدکنندگان ، توضیح داد مقدار 200 هزار تن کود دی آمونیوم فسفات از منابع داخلی و خارجی از ابتدا مهر ماه در انبار نهاده های کشاورزی در سطح کشور موجود و آماده توزیع در میان کشاورزان می باشد.