کود دی آمونیوم باید در سبد کودی تمام کشت ها قرار گیرد


تاریخ ارسال :

۷ آبان ۱۴۰۳

کود دی آمونیوم باید در سبد کودی تمام کشت ها قرار گیرد


احمد احمدنژاد مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان خراسان جنوبی گفت: با توجه به اهمیت استفاده از کود دی آمونیوم فسفات جهت غنی نمودن خاک های زراعی و باغی بایستی این کود در سبد کودی تمامی کشت ها قرار گیرد.

وی افزود: کود فسفات دی آمونیوم یکی از انواع کود های فسفاته است به دلیل داشتن عیار بالای مواد غذایی(۴۶ درصد فسفر قابل جذب و ۱۸ درصد نیتروژن) و تمایل کم به جذب رطوبت و کلوخه شدن از جمله کود های بسیار مرغوب و پر طرفدار کشاورزان منطقه است.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان خراسان جنوبی بیان کرد: فسفر موجود در این کود اسیدیته موثر را حد مطلوب نگه داشته و باعث افزایش جذب سایر عناصر می شود به منظور مصرف دقیق این کود، مراجعه به نتایج آزمون آب و خاک مزرعه ضروری است.

احمدنژاد تصریح کرد: با توجه به آغاز کشت پاییزه و نیاز مبرم کشور به کودهای فسفاته، شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کشور، اقدام به تامین و تدارک مقدار ۱۰۰ هزار تن کود دی آمونیوم فسفات (DAP) با بالاترین کیفیت و استاندارد جهانی از کشور چین نموده که هم اکنون در مرحله اول مقدار پنجاه و دو هزار و ۵۰۰ تن در بندر امام خمینی (ره) تخلیه شده و در حال حمل به کل کشور می باشد.

وی افزود: هیچ نوع محدویتی از نظر نوع کشت و محصول وجود نداشته و درچارچوب الگوی کشت، حتی کشاورزان سبزی و صیفی‌کار نیز می‌توانند پس از دریافت حواله از مراکز خدمات کشاورزی وابسته به سازمان جهاد کشاورزی استان، به هر میزان که مراکز خدمات مجاز بدانند و کود دی‌آمونیوم‌فسفات به آنها تخصیص داده شود، این کود را از کارگزاری‌های شرکت خدمات حمایتی کشاورزی دریافت نمایند.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان خراسان جنوبی افزود:  شرکت خدمات حمايتی کشاورزی يکی از مهم‌ترين شرکت‌های زير مجموعه وزارت جهاد کشاورزی است که به‌عنوان اولين و بزرگترين زنجيره تامين و توزيع نهاده های کشاورزی در ايران، وظيفه بسيار مهم تامين و توزيع انواع نهاده‌های کشاورزی بویژه کودهای يارانه‌ای را در کشور برعهده دارد. اين شرکت تاکنون اين وظيفه حساس را به بهترين نحو ممکن، به انجام رسانده و علی‌رغم وجود تمامی چالش ها در چند سال اخير به ویژه محدودیت‌های ریالی و ارزی، تحریم های ظالمانه و ...، توانسته است در چارچوب برنامه ابلاغی تمامی کودهای یارانه‌ای (اوره، فسفات و پتاس) مورد نياز کشاورزی استان را به موقع تأمين نموده و از طریق کارگزاران توزیع کود خود، در اختيار کشاورزان در سراسر استان، قرار دهد.