توزیع بیش از 26 هزار تن انواع کود یارانه ای در استان آذربایجان غربی در چهار ماهه اول سال ۱۴۰۳


تاریخ ارسال :

۲۲ مرداد ۱۴۰۳

توزیع بیش از 26  هزار تن انواع کود یارانه ای در استان آذربایجان غربی در چهار ماهه اول سال ۱۴۰۳

به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان آذربایجان غربی



محمود مظلومی، مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان آذربایجان غربی از توزیع  بیش از 26 هزار تن انواع کود یارانه ای در چهار ماه اول سال 1403 در استان (بیش از چهار هزار  در مرکز استان (شهرستان ارومیه)، نزدیک به 15 هزار تن در جنوب استان (شهرستانهای سردشت، پیرانشهر، نقده، اشنویه، مهاباد، بوکان، تکاب، شاهین دژ، میاندوآب، باروق و چهاربرج) و نزدیک به 7 هزار تن  دررشمال استان (شهرستانهای خوی، سلماس، چایپاره، ماکو. شوط، پلدشت، چالدران) خبر داد.
  مظلومی اظهار داشت: این مقدار کود توزیعی شامل 22 هزار تن کود ازته، دو هزار تن  کود فسفات و  حدود دو هزار تن کود پتاس است که توسط کارگزاران مجاز شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در سطح استان توزیع شد.
دکتر مظلومی همچنین خاطر نشان کرد: برای حمایت از کشاورزان باید الگوی کشت بر اساس اصول و ضوابط کشت استان نهادینه شود تا بتوان بر اساس الگوی کشت محصولاتی که امکان دریافت کود یارانه‌ای را دارند شناسایی و کود مورد نیاز کشاورزان که الگوی کشت را رعایت می‌کنند تأمین کرد. وی افزود توزیع کود یارانه‌ای از طریق سامانه کنترل و پایش مواد کودی در استان به منظور تسهیل در فرآیند توزیع هدفمند، مصرف بهینه کود کشاورزی، حذف واسطه‌ها و حواله‌های فیزیکی صادر شده است و با بیان اینکه سامانه پایش کودی به سامانه جامع پهنه‌بندی و مدیریت داده‌های کشاورزی متصل است، تخصیص کود به کشاورزان بر اساس اطلاعات ثبت شده درسامانه جامع پهنه‌بندی انجام می شود، کود یکی از عوامل مهم در تولید محصولات کشاورزی است و نقش بسیار مهمی در افزایش عملکرد و کیفیت محصولات دارد و همچنین استفاده از کود مناسب، بهبود خاک و افزایش تغذیه گیاهان، افزایش عملکرد و کاهش ضایعات محصولات را نیز فراهم می‌کند؛ به همین دلیل توزیع کود به کشاورزان بسیار اهمیت دارد. بنابراین اعطای کود به کشاورزان به عنوان یک یارانه موثر برای حمایت از تولید کشاورزی و افزایش بهره‌وری در زمینه کشاورزی محسوب می‌شود و با تأمین کود به کشاورزان، می‌توان بهبود عملکرد آن‌ها، افزایش تولیدات، بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی آن‌ها را تضمین کرد. به علاوه، استفاده صحیح از کود‌ها می‌تواند به حفظ و بهبود کیفیت خاک و حفاظت از محیط زیست کمک کند و با توجه به اینکه استفاده نادرست از کود‌ها می‌تواند منجر به آلودگی خاک و آب شود، توزیع کود‌ها به صورت یارانه‌ای و با نظارت مناسب می‌تواند به حفظ محیط زیست و پایداری منابع طبیعی کمک کند.