به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان،
مهندس پوستی کارشناس بذر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان نکات فنی برای کشت و کار برنج را به کشاورزان استان گیلان توصیه می کند، در متن این اطلاعیه آمده است:
به منظور پیشگیری و کاهش اثرات بیماریهای قارچی بذرزاد، بذور را با سموم قارچکش مجاز ضدعفونی نمایند. بدین منظور بذور را به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت برای جذب آب در آب شیرین خیسانده سپس به مدت ۲۴ ساعت در محلول سم توصیه شده برای ضدعفونی قرار می دهند. چنانچه بذر داخل گونی باشد، در طول ۲۴ ساعت باید ۳ تا ۴ نوبت آنرا از محلول سمی بیرون آورده و به آرامی تکان و سپس در داخل محلول سم قرار داد. در غیر این صورت باید ۳ تا ۴ نوبت محلول آغشته به سم را که بذر داخل آن قرار دارد با چوب و یا وسیله دیگری هم زده تا اولاً هوای بیشتری به بذر برسد و از طرف دیگر محلول حالت یکنواختی خود را حفظ و سم تاثیر بهتری روی قارچ ها داشته باشد.
گفتنی است عمل خیساندن بذر به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت به صورت اولیه قابل حذف بوده و از ابتدا می توان در همان محلول سمی قرار داد.