کشت بادام زمینی در استان گیلان


تاریخ ارسال :

۲۴ شهريور ۱۳۹۸

کشت بادام زمینی در استان گیلان

به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان،



صالح محمدی مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان اعلام کرد گیلان رتبه نخست تولید و سطح زیر کشت بادام زمینی در کشور را دارد و مهمترین مناطقه زیر کشت بادام در استان شهرستان آستانه اشرفیه است. بادام زمینی یکی از مهم‌ترین محصولات زراعی این استان هست که سبب افزایش ارزش افزوده به اقتصاد استان و بهره برداران این محصول شده است گیلان به دلیل خاک حاصلخیز آن بویژه شهرستان آستانه اشرفیه (خاک سبک و با کیفیتی که حاصل رسوبات سفید رود است) مرغوب‌ترین نوع بادام زمینی در کشور را دارا است. این محصول که بوته‌ای یک ساله و ریشه ای است، از اوایل اردیبهشت تا نیمه خرداد کشت شده و در اواسط شهریور تا اواخر مهر برداشت می‌شود.توسعه و ارتقاء تکنولوژی واحد‌های فرآوری و صنایع جانبی مهمترین نیاززنجیره تولید این محصول دراستان گیلان می باشد.

در حال حاضر بادام های تولیدی گیلان فقط به صورت آجیل استفاده می‌شود، این درحالیست که می توان از آن روغن ،کره، و سایر  محصولات غذایی، آرایشی، بهداشتی وصنایع دستی و از کپسول و غلاف های آن بعنوان ماده آلی و بهبود دهنده خاک در اصلاح خاک و در گلکاری ها استفاده نمود. شرکت خدمات حمایتی کشاورزی برای تغذیه گیاهی مزارع بادام استان سهمیه کودی اختصاصی از طریق سازمان جهاد کشاورزی را تامین و آمادگی انجام آزمون خاک و آب برای مصرف بهینه کودهای کشاورزی از طریق عضویت بهره برداران در باشگاه کشاورزان با تخفیف 75درصد را دارد.

لازم به یادآوریست کشت مکانیزه بادام زمینی برای نخستین بار در استان گیلان به‌صورت الگویی در سال زراعی گذشته انجام شده است. کشت مکانیزه بادام زمینی علاوه بر افزایش سرعت کاشت باعث کاهش هزینه تولید و میزان مصرف بذر می‌شود .در هر هکتار برای کشت بادام زمینی 120 کیلوگرم بذر مصرف می‌شود که این میزان در کشت مکانیزه به 40 تا 50 کیلوگرم کاهش پیدا می‌کند