کاهش هزینه های برداشت برنج در استان گیلان


تاریخ ارسال :

۲۵ مرداد ۱۳۹۸

کاهش هزینه های برداشت برنج در استان  گیلان

به گزارش روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان،



صالح محمدی مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان ازکاهش هزینه وضایعات برداشت برنج با استفاده ازکمباین های مخصوص برنج خبر داد.استفاده ازکمباین های مخصوص برنج را موثر در کاهش هزینه، سختی کار وضایعات بیان نمود.

براساس توصیه های فنی اداره فناوری مکانیزه کشاورزی،با رعایت نکات و دستور العمل ها شاهد کنترل، کاهش ریزش دانه و شکستگی و همچنین پوست کندن دانه در هنگام برداشت شالی خواهیم بود.همچنین بهترین ساعت درو برنج را صبح ها، حتی الامکان پس از خشک شدن شبنم حدود ساعت ۹ صبح میباشد.یکی از عوامل موثر و تعیین کننده بر مقدار ضایعات را زمان برداشت است.

برداشت زودتر از موعد باعث افزایش دانه های نارس و کاهش درصد برنج سالم در مرحله تبدیل شلتوک می شود و تاخیر باعث افزایش ریزش دانه و خوشه، درنتیجه افزایش درصد شکستگی می شود. زمانی که ۹۰ تا ۹۵ درصد خوشه ها به رنگ زرد روشن درآمده و فقط بخش کوچکی در پایین خوشه به رنگ سبز تیره باشد، زمان خوبی برای برداشت می باشد.