توسعه شرکت با ایجاد برند زیرشاخه


تاریخ ارسال :

۲ ارديبهشت ۱۳۹۹

توسعه شرکت با ایجاد برند زیرشاخه

فرصت امروز- مترجم: علی آل علی



بررسی 8 الگوی توسعه برند

امروزه راهکارهای بسیار زیادی برای توسعه شرکت یا برند مادر وجود دارد. اگر نگاهی به اطراف مان بیندازیم، برندهای بسیار زیادی با مالکیت یکسان در سراسر جهان قابل مشاهده است. این امر ناشی از استراتژی برخی از برندها برای توسعه براساس ایجاد زیرشاخه های تخصصی است. به عنوان مثال، اگر ما در صنعت پوشاک فعالیت داریم، تلاش برای تولید البسه ورزشی با ایجاد برندی منحصر به فرد برای این کار جلوه حرفه ای تری خواهد داشت. نکته مهم در این میان بیان رابطه ما با برند زیرشاخه به منظور جلب نظر مخاطب هدف است. اگر برند زیرشاخه ما هیچگونه اطلاعرسانی درباره پیوند با برند اصلی نداشته باشد، احتمال جلب نظر مخاطب هدف تا حد زیادی کاهش خواهد یافت.

 

خوشبختانه اکنون راهکارهای بسیار زیادی برای توسعه برند در اختیار کارآفرینان قرار دارد. در ادامه هشت مورد از شیوه های مناسب در این زمینه را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

 

توسعه شرکت با ایجاد برند زیرشاخه

 

1. گاهی اوقات ما در تلاش برای تولید محصولات مان نیاز به نوآوری و شخصیسازی آنها داریم. این امر به طور معمول با ایجاد یک برند زیرشاخه در راستای شخصیسازی محصولات صورت می گیرد. اگر نگاهی دقیق به این فرآیند داشته باشیم، محصول نهایی از نظر حوزه کسب و کار در هر دو برند یکسان است. نکته مهم در این میان ماهیت شخصیسازی و ارتقایافته محصول در برند زیرشاخه است. این امر نوعی ارزش اضافی ایجاد می کند. به این ترتیب ما فرصت بهتری برای ارائه محصولات جذاب تر به مخاطب هدف خواهیم داشت.

 

مطلب مرتبط: اصول توسعه برند در سطح جهانی

 

2. برخی از محصولات دارای امکانات زیادی برای ارتقا یا تغییر کاربری هستند. این امر به طور معمول از اختیار یک برند برای ایجاد تغییرات موردنظر خارج است. بنابراین ما باید به فکر ایجاد یک برند دیگر به منظور رسیدگی به این امور باشیم. بدون تردید این مورد با شیوه نخست شباهت های بسیار زیادی دارد. تفاوت اصلی در ایجاد تغییر اساسی در محصول موردنظر پس از طی فرآیند تغییر کاربری در برند زیرشاخه خواهد بود.

 

3. برخی از برندها اقدام به خرید یک برند در کسب و کاری دیگر می کنند. این امر همیشه تحت عنوان خرید کامل صورت نمی گیرد. به این ترتیب همیشه بخشی از مالکیت اصلی برند زیرشاخه برای مدیران اولیه باقی خواهد ماند. در این شیوه برند مادر فقط در سود نهایی برند زیرشاخه سهیم می شود. راهبرد موردنظر برای برندهای مایل به توسعه کسب و کار و در عین حال فاقد تخصص لازم برای حضور در بازارهای تازه مناسب خواهد بود.

 

4. برخی از برندها در طول زمان به دلیل تخصص و مهارت بالا موفق به کسب شهرت فراوان می شوند. این امر آنها را به جایگاه کارشناس های بازار ارتقا می دهد بنابراین اظهارنظر آنها از اعتبار بسیار زیادی در بازار کسب و کار برخوردار می شود. چنین برندهایی در صورت موفقیت در یک بازار یا کسب و کار خاص اقدام به توسعه فعالیت شان می کنند. به این ترتیب با برنامهریزی طولانی مدت امکان کسب شهرت در کسب و کارهای دیگر فراهم می شود. این امر به طور معمول با ایجاد یا خرید برندی تازه در حوزه کاری جدید شروع خواهد شد.

 

5. برخی از برندهای زیرشاخه نقش تخصصی خاصی در فعالیت برند اصلی دارند. این امر شامل ارائه توصیه های تخصصی و پژوهش های کاربردی در حوزه توسعه و تحقیقات می شود. امروزه برخی از برندها برای دسترسی به اطلاعات کاربردی اقدام به تاسیس یک زیرشاخه مشخص به منظور فعالیت حرفه ای در زمینه شناسایی سلیقه های مشتریان هدف و همچنین وضعیت بازار می کنند.

 

6. برخی از برندهای زیرشاخه برای فعالیت در بازاری خاص تاسیس می شوند. به این ترتیب هزینه نهایی تولید یک محصول برای بازاری خاص کاهش خواهد یافت. این امر در زمینه پشتیبانی از مشتریان موجب ایجاد نظم بهتری خواهد شد. اگر به فعالیت برندهای بزرگ و بینالمللی نگاه کنیم، اغلب آنها دارای زیرشاخه های منطقه ای برای پاسخگویی بهتر به مشتریان هستند.

 

7. برخی از برندهای زیرشاخه دقیقا ویژگی های برند اصلی را دارند. این امر با هدف افزایش سطح فروش در بازاری یکسان یا تازه صورت می گیرد. وقتی یک برند دو شعبه فعالیت جداگانه داشته باشد، شانس بیشتری برای جلب نظر مشتریان و کسب سهم بیشتری از سود نهایی بازار خواهد داشت. شاید این امر در ابتدا عجیب به نظر برسد، اما کاربردهای زیادی در بازار و میان مشتریان دارد.

 

8. برخی از برندها برای طراحی محتوای بصری یا کمپین های شان اقدام به تاسیس آژانس های بازاریابی زیرشاخه می کنند. به این ترتیب دیگر نیازی به همکاری با برندهای دیگر به منظور پیشبرد اهداف نخواهد بود. این راهبرد طرفدارهای زیادی در میان برندهای بزرگ دارد. نتیجه نهایی اقدام موردنظر کاهش هزینه های جاری برند و افزایش کیفیت محتوای نهایی است.

 

یکی از بهترین مثال ها در زمینه شروع به فعالیت در حوزه ای تازه مربوط به برندArm & Hammer است. این برند برای توسعه کسب و کارش با سطح تولید مواد غذایی اقدام به ایجاد برندی زیرشاخه برای تولید انواع لوازم بهداشتی کرد. به این ترتیب مشتریان در بازار لوازم بهداشتی با توجه به اعتبار این برند اعتماد بیشتری به زیرشاخه اش کردند. برند گوگل نیز در اقدامی جاهطلبانه برای حضور در بازار تولید گوشی های هوشمند اقدام به همکاری با موتورولا کرد. این امر سود سرشاری برای هر دو برند در پی داشت. گوگل با استفاده از شهرت مناسب اش در زمینه فناوری و استفاده از دانش تخصصی موتورولا، هرچند برای مدت زمانی اندک، بخش قابل توجهی از بازار گوشی های هوشمند را متوجه خود ساخت. با اندکی دقت امکان یافتن نمونه های فراوان در زمینه توسعه برند یا همکاری با دیگر برندها برای توسعه کسب و کار وجود دارد.

 

مطلب مرتبط: معماری برند‌ از طریق خلق برند‌ی تازه از د‌ل برند‌ ماد‌ر

 

اگر ما قصد توسعه برندمان را داریم، باید اقدام به شناخت دقیق وضعیت مان در بازار و نظر مخاطب هدف نسبت به فعالیت مان کنیم. اشتباه اغلب برندها در این زمینه اقدام سریع برای توسعه کسب و کار است. ما باید ابتدا در حوزه فعالیت مان دستکم اندکی شهرت و اعتبار به دست بیاوریم. سپس نوبت به توسعه برند با انواع الگوهای ایجاد زیرشاخه خواهد رسید. بیتوجهی به این نکته اغلب موجب ایجاد چالش ها و شکست های سنگین برای برندها می شود بنابراین با استفاده درست از توصیه های مقاله کنونی و شناخت شرایط امکان توسعه منطقی و اصولی برند فراهم خواهد شد.

 

روابط عمومی و امور بین الملل شرکت خدمات حمایتی  کشاورزی