در مصاحبه کاری معمولا با چه سوالاتی مواجه خواهید شد


تاریخ ارسال :

۱۳ بهمن ۱۳۹۸

در مصاحبه کاری معمولا با چه سوالاتی مواجه خواهید شد

فرصت امروز- مترجم: امیر آل علی



آیا شما هم از شنیدن نام مصاحبه وحشت زده می شوید؟ بدون شک شما نیز در این رابطه تنها نبوده و بنا بر آمارها بیش از 70درصد افراد با استرس زیادی در این شرایط مواجه می شوند. با این حال علت این اتفاق چیست؟ بدون شک عدم آگاهی و آمادگی مهم ترین عامل بوده و همین امر باعث شده است تا در این مقاله به بررسی رایج ترین سوالات بپردازیم. با این حال آگاهی نسبت به این سوالات به تنهایی کمکی را به شما نخواهد کرد. به همین خاطر به بررسی بهترین شیوه برای پاسخ دهی به سوالات نیز خواهیم پرداخت.

1-خودتان را معرفی کنید

در مصاحبه کاری معمولا با چه سوالاتی مواجه خواهید شد

بدون شک اولین سوالی که از شما پرسیده می شود، همین گزینه است. اگرچه پاسخ آن را از روی رزومه شما نیز می توان پیدا کرد، با این حال توجه داشته باشید که این سوال صرفا برای شروع بوده و شاید چندان ضرورتی نداشته باشد. با این حال نوعی آداب تلقی می شود. در این رابطه ضروری است تا اولویت بندی برای پاسخ های خود داشته باشید. برای مثال مهم ترین اطلاعات را ارائه دهید. بدون شک این امر که حوزه کاری و مهارت ها شما چیست مهم تر از محل زندگی و تعداد افراد خانواده خواهد بود. همچنین تلاش کنید تا لحنی ادبی را داشته باشید و کاملا مختصر صحبت کنید. این امر وجهه فردی حرفه ای را به شما خواهد بخشید.

مطلب مرتبط: دشوارترین سوال مصاحبه استخدامی و چگونگی پاسخ دادن به آن

2-چگونه با ما آشنا شدید

علت این سوال به این خاطر است که افراد می خواهند بدانند که کدام یک از شیوه های تبلیغی آنها موفقیت آمیز تر بوده است. در رابطه با این سوال ابدا استرسی را نداشته باشید. علت این امر به این خاطر است که نوع جواب شما ابدا تفاوتی را نخواهد داشت، با این حال اگر از طریق صفحه لینکدین شرکت متوجه نیاز استخدامی آنها شده باشید، می تواند جذابیت بالاتری را داشته باشد. علت این امر به این خاطر است که این شبکه مخصوص کسب و کار بوده و این پاسخ نشان می دهد که شما در آن حضور دارید و فردی به روز محسوب می شوید.

3-چه چیزی در رابطه با شرکت ما می دانید

این نخستین سوال جدی از شما محسوب می شود. به همین خاطر ضروری است که قبل از حضور در مصاحبه به صورت کامل در رابطه با شرکت اطلاعات کسب کنید. در این رابطه صرفا به منابع اینترنتی خود را محدود نکرده و حتی به صورت ناشناس با بخش فروش یا پشتیبانی تماس گرفته و اطلاعاتی را به دست آورید. بدون شک در این بخش به هر میزان که اطلاعات بیشتر و دقیق تری را ارائه دهید، فرد مصاحبه کننده را بهتر تحت تاثیر قرار خواهید داد. درواقع این امر اثبات می کند که شما برای کار خود ارزش قائل بوده و صرفا برای امتحان شانس خود در این مکان حضور پیدا نکرده اید.

4-چرا خواهان فعالیت در این بخش هستید

این سوال برای ارزیابی دیدگاه شما نسبت به کاری که می خواهید انجام دهید و میزان توانایی موجود است. به همین خاطر ضروری است تا از قبل چند دلیل منطقی را داشته باشید. در نهایت فراموش نکنید که مسئله مالی، باید همواره به عنوان آخرین مورد مطرح شود. هیجان در بیان موارد، اشتیاق کافی شما برای این فرصت شغلی است. به همین خاطر به لحن و نحوه بیان کلمات نیز باید توجه کنید. اگرچه کمی عجیب به نظر می رسد، با این حال در سال گذشته بیش از 30درصد افراد این نکته را بیان کرده اند که آنها از کار خود اخراج شده و به دنبال شغلی دیگر هستند. بدون شک حتی شما با مواجهه با چنین پاسخی، حسی بد را پیدا خواهید کرد. به جای این موضوع بهتر است تا از شرکت تعریف کرده و اعلام کنید که در بین گزینه های دیگر شما ترجیح می دهید به خاطر تعریف هایی که شنیده اید با این مجموعه همکاری داشته باشید.

5-نقاط قوت خود را بیان کنید

این امر نشان خواهد داد که شما تا چه حد خودشناسی خوبی را دارید، با این حال توجه داشته باشید که شما برای هر ادعا، باید دلیلی را ارائه دهید. همچنین بهتر است تا تنها موارد مهم را ذکر کرده و از طولانی شدن لیست خودداری کنید. این امر شما را فردی صادق و بدون غرور کاذب نشان خواهد داد.

6-نقاط ضعف خود را بیان کنید

در این رابطه نیز نباید اجازه دهید که لیست شما بیش از حد طولانی شود. بدون شک این بخش برای شما چندان خوشایند نخواهد بود، با این حال ضروری است تا کاملا صادقانه پاسخ دهید. در نهایت این امر که از برنامه های خود برای رفع و بهبود آنها نیز صحبت کنید، باعث می شود تا فرد مصاحبه کننده شما را مایل به پیشرفت تلقی کند. در نهایت باز کردن درست مسئله، باعث می شود تا از نگاه منفی جلوگیری شود. برای مثال می توانید بگویید که علت اصلی عصبانی بودن شما، محیط بیش از حد شلوغ شرکت قبلی بوده است که باعث می شد تا حفظ آرامش سخت باشد.

7-خود را در 5 سال آینده در چه موقعیتی می بینید

هیچ چیز بدتر از آن نیست که شما آینده نگری نداشته باشید، با این حال در این رابطه باید مواردی را بیان کنید که از به دست آوردن آنها اطمینان بالایی را دارید. درواقع باید نشان دهید که شما برای آینده خود برنامه داشته و صرفا نمی خواهید در همین سطح باقی بمانید. وجود کارمندی باانگیزه دقیقا همان چیزی است که هر مدیری به دنبال آن خواهد بود. در نهایت توجه داشته باشید که شما باید برای نحوه رسیدن به هر یک از دستاوردها نیز برنامه ای را عنوان کنید. در غیر این صورت فردی صرفا رویاپرداز جلوه خواهید کرد.

مطلب مرتبط: صحبت از جزییات در مصاحبه کاری تا چه میزان مناسب است

8-علت جدایی از شغل قبلی شما چه بوده است

در این رابطه فراموش نکنید که شما ابدا نباید از شرکت قبل و خصوصا مدیر سابق خود بد بگویید. این سوال اوج حرفه ای بودن شما را در معرض نمایش قرار خواهد داد. به همین خاطر ضمن ذکر دلایلی درست، ضروری است تا چند کلمه ای را به تعریف و نمایش خوبی های شرکت قبل اختصاص دهید.

9-چه چیزی انگیزه شما را افزایش می دهد

در این رابطه هیچ گاه مسائل مالی را مطرح نکرده و مواردی را بگویید که بیشتر از درون خودتان نشأت می گیرد. این امر باعث خواهد شد تا مصاحبه کننده تصور نکند که در صورت استخدام شما، مجبور به انجام اقدامات زیادی خواهند بود. همچنین بیان این امر که شما از رضایت مشتری انرژی و انگیزه خواهید گرفت، بدون شک بهترین پاسخ ممکن خواهد بود.

10-چگونه با مشکلات رو به رو می شوید

در این رابطه یک مثال را مطرح کنید. بدون شک هدف از این سوال این است که شما در صورت مشکل پیدا کردن با کارمندان و یا مشتری، چه واکنشی را خواهید داشت. به همین خاطر بهتر است تا مثال شما در رابطه با این دو موضوع باشد. بدون شک به هر میزان که توانایی کنترل بهتر اوضاع و ارائه راهکارهای کارسازتر را داشته باشید، شانس موفقیت افزایش پیدا خواهد کرد، با این حال این نکته را نیز فراموش نکنید که باید اعلام کنید که شرایط با یکدیگر متفاوت بوده و افراد نیز تفاوت هایی را با هم دارند، با این حال شما نهایت تلاش خود را برای پیدا کردن بهترین راه خواهید کرد. در نهایت تماس با واحد پشتیبانی و مشورت گرفتن نیز باید به پاسخ شما اضافه شود.

11-چرا باید شما را استخدام کنیم

این سوال کاملا هوشمندانه بوده و مصاحبه کننده می خواهد تا شما خودتان را به جای او قرار داده و لازم است تا وی را قانع کنید. درواقع شما باید دلایلی را مطرح کنید که باعث شود تا در رقابت با سایر گزینه ها پیروز شوید. در این رابطه از علاقه خود به این کار حرف زده و اعلام کنید که آمادگی لازم برای نمایش بهترین نسخه از خود را دارید. معمولا بیان این جمله که علاقه شما به این کار به حدی است که حتی حاضر هستید امروز را به صورت آزمایشی کار کنید، بدون شک مصاحبه کننده تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

12-میزان حقوق درخواستی شما چقدر است

این سوال به این خاطر پرسیده می شود تا نسبت به تناسب شما با شرکت اطمینان حاصل شود. به همین خاطر ضروری است تا رقمی معقول را عنوان کرده و بیان کنید که تمایل دارید تا با نمایش پیشرفت و توانایی های خود، به درآمد بالاتر دست پیدا کنید. همچنین برخی از سایت ها نظیر Payscale به شما کمک خواهد کرد تا با توجه به حرفه خود، محدوده درآمد را پیدا کنید. همچنین در آخر این جمله را بیان کنید که شما آماده هرگونه مذاکره در این رابطه هستید.

مطلب مرتبط:باید ها و نباید ها در مصاحبه استخدامی

13-آیا سوالی ندارید

این سوال به معنای پایان مصاحبه است. فراموش نکنید که شما باید حتما سوالی را داشته باشید. تعداد آنها نیز نباید بیش از دو مورد باشد. در این رابطه پرسش در رابطه با زمان اعلام نتیجه و امکان آشنا شدن با محیط شرکت، دو پرسش مناسب محسوب می شود.

در نهایت از اهمیت تمرین در این رابطه غافل نشده و ترسی را نداشته باشید. بدون شک حتی با قبول نشدن شما دنیا به پایان نرسیده و گزینه های دیگری نیز همواره وجود دارد.

 

روابط عمومی و امور بین الملل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی